RTL: Nem futunk el, maradunk

Az RTL bízik a magyar médiapiacban, nincs tervben, hogy eladnák az RTL Klubot vagy más portfóliót.

Kovacsik Ágnes
2018. 04. 10. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem futunk el. Maradunk” – reagált Oliver Fahlbusch, az RTL Klub kommunikációért és marketingért felelős alelnöke az Index kérdésére, hogy a Fidesz-kétharmad után mik a terveik. Vagyis Fahlbusch nem tett mást, mint megismételte Bert Habetsnek, az RTL Group elnök-vezérigazgatójának ősszel elhangzó szavait.

Fahlbusch közölte: érthető, hogy a keddi sajtópiaci események után újból előkerült a kérdés, de ők hosszú távú befektetőként „bíznak a magyar piacban”, nincs tervben, hogy eladnák az RTL Klubot vagy a portfólió más fontos elemeit. Hozzátette: továbbra is terjeszkedni akarnak a digitális tartalomszolgáltatás területén.

Az Index arra is kíváncsi volt, hogy várható-e bármilyen változás a közéleti műsorok hangvételében. Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója azt mondta: a nézettségi adatokból és a megrendelésükre készített felmérésekből egyértelműen az látszik, hogy a nézők értékelik a csatorna hiteles, tényalapú hírszolgáltatását, ezért azon a jövőben sem szeretnének változtatni.

„Mivel jelentős különbséggel elsők vagyunk a hírműsorok nézettségi versenyében, az RTL Klubnál fel sem merül, hogy csökkentsük a hírszerkesztőség költségvetését, és a műsoridő sem változik majd” – tette hozzá Kotroczó.

A Magyar Nemzet, a Magyar Nemzet online, valamint a Lánchíd Rádió bezárásáról itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.