Úgy tudni, hogy a földönkívüli palackok közül egyet, vagy kettőt februárban, egy Bordeaux-i borkóstolón ki fognak bontani, hogy azokat tekintélyes francia szakértők megízlelhessék.
A szőlőtőkék sem utaztak fölöslegesen, ugyanis Nicolas Gaume, a luxemburgi startup cég társalapító-igazgatója azt állítja, hogy a súlytalanságnak köszönhetően sokkal erősebbek és ellenállóbbak lettek a Földre visszatérve.
A kísérlet célja elsősorban az agrártudományi ismeretek gazdagítása volt, ezzel keresve megoldásokat a jövő mezőgazdaságát támogatva az organikus és egészséges élelmiszerek előállításában. Gaume szerint a klímaváltozás miatt a mezőgazdasági terményeknek is sokkal zordabb körülményekhez kell hozzászoknia, ha „életben” akarnak maradni.
A SpaceX Dragon szállító űrkapszulájában tértek vissza a Földre a borok és a szőlőtőkék
Fotó: MTI/EPA
A szakemberek biztosak abban, hogy a kirakós még hiányzó részletei a világűrben találhatóak.
AMIKOR AZ AGRÁRTUDOMÁNY MEGHÓDÍTOTTA A VILÁGŰRT
- 1985 – egy francia űrhajós a Discovery fedélzetére vitt magával egy palack bort
- 2015 – egy japán alkoholgyártó cég küldött whisky-t és más italokat az űrbe mintatesztelés céljából
- 2018 – a Budweiser árpamagokat küldött a Nemzetközi Űrállomásra, hogy a jövőben a Marson is sörözhessenek az első telepesek
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Ez történik a testünkkel, ha minden este megiszunk egy pohár bort
Majdnem mindenkinek van egy ismerőse, aki a bor megszállottja, aki felismeri borban a virágos, a gyümölcsös és fahordóban érlelte ízt, miközben mi büszkék vagyunk, ha felismerjük, hogy ez cabernet. Most kiderül, hogy a bor-sznob barátunk mégis tudhat valamit!