Tovább bővíti budapesti járatai számát az Aeroflot

A turisták számának növekedését követve a nyár közepétől már napi négy járatot indít az orosz légitársaság a magyar fővárosba.

Stier Gábor
2018. 03. 22. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre jobban kedvelik az orosz turisták Magyarországot. Jól mutatja ezt a Budapest és Moszkva közötti járatok telítettsége. A fő úti cél továbbra is Budapest és Hévíz, valamint a dunántúli fürdők, amely a közelmúltban kiegészült a debreceni turisztikai régióval. Sokáig a magyar gyógy- és wellness szállodákban a német, osztrák és svájci vendégek voltak a legtöbben. 2012 májusától azonban már az orosz vendégek foglalják el a németek után a második helyet. Divattá vált Hévízre utazni Oroszországból. Egy-, két- vagy akár háromhetes kúrákra járnak az orosz vendégek, de szívesen veszik igénybe Budapest gyógykúráit és wellness pihenési lehetőségeit is.

Az orosz beutazók száma az évtized elejétől nőtt meg látványosan. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2012-ben az orosz turisták a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken 600 492 éjszakát töltöttek, ami akkor 30 százalékos növekedést jelentett a 2011-es eredményhez képest.

Az európai országokba utazó oroszok számának növekedését 2014 után lefékezte a biometrikus schengeni vízumok bevezetése, az orosz gazdasági helyzet romlása és a valutaárfolyamok orosz szempontból rossz alakulása. Ez érezhető volt a Magyarországra érkezők számán is, tavalytól azonban az orosz gazdaság magára találásával ismét észrevehetően javult a helyzet.

Mindez meglátszik az Aeroflot Budapestre indított járatai számának növekedésén is. A korábbi napi két járatot tavaly ősztől a légitársaság egy harmadikkal toldotta meg, és a Travel.ru értesülései szerint a nyár közepétől már naponta négy gép indul Budapestre. Július 1-től Seremetyevóról 7.05, 10.20, 13.35 és 17.55-kor repül gép Budapestre, míg visszafelé 8.45, 12.00, 15.20 és 19.35 lesznek az indulási időpontok. A desztinációt a délutáni járat kivételével Airbus A320-asok repülik majd, délután elsősorban Superjet 100-asok indulnak Budapestre.

Ezenkívül a turisztikai portál információi szerint a WizzAir is nagyobb befogadóképességű gépeket, Airbus A321-eseket állít be moszkvai járataira. A Szentpétervárra is repülő légitársaság Debrecenből is indít már gépeket Moszkvába, míg a sármelléki repülőtér bővítése után az UTair orosz társaság nagy szállítókapacitású charter járatain is érkeznek Magyarországra orosz turisták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.