Napi terror 12.28.

2019. 12. 28. 23:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek tegnap egy 24 éves dzsihadistát, aki áprilisban tért vissza Bosznia-Hercegovinába, korábban pedig Szíriában harcolt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet soraiban.
  • Legalább 10 afgán kormánykatona életét veszítette egy péntek esti pokolgépes támadásban, majd az azt követő tűzharcban a dél-afganisztáni Hilmend tartományban – közölte egy helyi afgán kormányzati tisztségviselő szombaton.
  • A párizsi terrorcselekmények, a brüsszeli kettős merénylet, a Thalys vonaton 2015 nyarán történt lövöldözés, illetve egy párizsi külvárosban található templom elleni meghiúsított terrortámadás is ugyanannak a sorozatnak a része – állapították meg a francia hatóságok 561 oldalas friss jelentésükben.
  • Pokolgépes merényletben többen meghaltak és több tucatnyian megsebesültek szombaton a szomáliai főváros egyik forgalmas ellenőrzési pontjánál.
  • A képünk illusztráció
    (Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul)

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.