Napi terror 03.12.

2019. 03. 12. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Molotov-koktélt dobtak egy rendőrségi posztra a jeruzsálemi óváros Oroszlános kapujánál, az al-Aksza mecsettől nem messze. Egy rendőrnő könnyebb füstmérgezést kapott, s a rendőrök elfogtak három gyanúsítottat – jelentette a Jediót Ahronót című újság online változata, a ynet.
  • Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott a Belgiumi Zsidó Múzeum előterében 2014 márciusában végrehajtott, négy áldozatot követelő támadás elkövetője, Mehdi Nemmouche – közölte a brüsszeli központi bíróság.
  • Életfogytiglani fegyházra ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény miatt a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében. A férfi – az elsőfokú ítéletben meghatározott 25 év helyett – a leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
  • Az afganisztáni tálib mozgalommal folytatott tárgyalások veszélyére figyelmeztetett a cseh köztársasági elnök, a húszéves NATO-tagság alkalmából szervezett prágai konferencián.
  • Az egykori legnagyobb észak-írországi britellenes fegyveres terrorszervezet, az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevében jelentkezett egy csoport azoknak a borítékokba rejtett gyújtószerkezeteknek a feladójaként, amelyek egy írországi címről érkeztek a múlt héten Londonba és Glasgow-ba – közölte a londoni rendőrség.
  • Mintegy 20 ezer, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványából, Baghúzból és környékéről elmenekült iraki állampolgárt küldenek haza az illetékes szíriai hatóságok akár már az elkövetkező hetekben az erről szóló, Bagdaddal kötött egyezmény értelmében – közölte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) egy magas rangú tisztviselője.
  • Múlt hét óta fokozott biztonsági készenlét van érvényben Jeruzsálem óvárosában
    Fotó: MTI/EPA/ABED AL HASHLAMOUN

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.