Napi terror 05.02.

2019. 05. 02. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Levélben válaszolt a magyar kormányt bíráló ENSZ-biztosnak Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter levelében megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte, hogy a nemzetközi szervezet tisztségviselője egy terroristát menteget.
  • A biztonsági helyzetre való tekintettel a főváros érseke úgy döntött, hogy nem tartanak miséket vasárnap Srí Lankán- közölte csütörtökön Edmund Tillakaratne atya, a colombói katolikus egyházmegye szóvivője.
  • Mintegy hat héttel az új-zélandi Christchurch-ben elkövetett véres támadást követően a merénylet halálos áldozatainak száma 51-re emelkedett. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter egy csütörtöki Twitter-bejegyzésében jelentette be, hogy meghalt a lövöldözésben megsebesült egyik török állampolgár.
  • Azbej Tristan államtitkár és Vágvölgyi Gergely újságíró egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ egyszerűen nem kapja fel a fejét a keresztényüldözésre, sokak egyszerűen hazugságnak tartják, ebben pedig nagy szerepe van a neoliberális narratívának is, ami megpróbálja teljesen elbagatellizálni, elhallgatni korunk legnagyobb emberi jogi válságát.
  • Az ENSZ felvette szankciós feketelistájára a Dzsejs-e-Mohamed (Mohamed hadserege) nevű pakisztáni szélsőséges csoport vezetőjét, Maszúd Azhárt – erősítette meg Mohammad Fejszál pakisztáni külügyi szóvivő csütörtökön.
  • Fotó: MTI

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.