Egy sérülés két olimpiai kvótát vett el Magyarországtól

Babos Tímea hivatalos honlapján jelentette be, hogy sérülése miatt nem indul a tavalyról elhalasztott tokiói olimpián. Magyarországot így egyedül Fucsovics Márton képviseli teniszben az ötkarikás játékokon.

Magyar Nemzet
2021. 07. 16. 10:58
Babos Tímea sérülés miatt sír
Babos csalódottan távozott a Római partról Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több aggasztó jel is volt a héten. előbb feladta egyes mérkőzését a budapesti WTA-tornán, majd csütörtökön visszalépett a párostól is. Édesapja, Babos Csaba akkor még hitt benne, hogy a sérülés nem gátolja meg a magyar teniszezőt a tokiói részvételben, pénteken azonban ez a remény is szertefoszlott.

„Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett. Az alapos egészségügyi vizsgálatok (MRI, ultrahang, röntgen) alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnem az olimpiától, sőt egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem léphetek majd pályára. Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a magyar csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért” – fogalmazott hivatalos honlapján Babos.

Babos Csaba, a magyar női teniszválogatott szövetségi kapitánya az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy a sérülés ellenére lánya és az orvosok egyelőre nem gondolnak műtéti megoldásra.

– Ez egy komoly negatív spirálnak remélhetőleg az utolsó fázisa, amely tavaly ősszel a US Openen történt kizárással kezdődött, majd folytatódott edzőproblémákkal, a páros társának a gondjaival, valamint a koronavírusból adódó fizikai és lelki dolgokkal. Hosszú idő lesz, mire elfelejti, ehhez elsősorban arra van szüksége, hogy egészséges legyen és meccseket tudjon nyerni a saját szintjén – mondta el a szakember.

Babos Tímea a 2012-es és a 2016-os olimpián is elindult az egyes és a páros főtáblán is, vegyes párosban viszont idén vehetett volna részt először ötkarikás játékokon. Babos visszalépése azt jelenti, hogy Jani Réka sem utazhat Tokióba, hiszen a duó Babos páros világranglistán elfoglalt helyezésének köszönhetően lehetett volna tagja az olimpiai mezőnynek.

Magyarországot így egyedül képviseli teniszben az olimpián. A wimbledoni negyeddöntős játékos a 2000-es sydney-i játékok és Sávolt Attila óta az első magyar férfiteniszező olimpikon lesz. A sok visszalépés miatt védett világranglistával Balázs Attila is részt vehetne Tokióban, ám a február óta húzódó sérülése továbbra sem jött rendbe, az esetében már az is biztos, hogy az év utolsó Grand Slam-tornáját, a US Opent sem vállalja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.