Elődöntős és már az éremért vív a férfi kardcsapat!

Az egyéniben már Tokióban is aranyérmes Szilágyi Áron vezérletével a magyar férfi-kardválogatott első mérkőzésén, a negyeddöntőben legyőzte az amerikait, így már biztosan az éremért vívhat.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 5:37
SZILÁGYI Áron
Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron (b) és az olasz Luigi Samele a férfi kardozók egyéni versenyének döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután sporttörténelmet írva, egyéniben megszerezte zsinórban a harmadik olimpiai bajnoki címét Tokióban, ma hajnalban immáron a kardcsapat tagjaként tért vissza a pástra.

Mivel mindössze kilenc csapat indult, a „nyolcaddöntőben” csak egy meccset rendeztek, a két évvel ezelőtti budapesti vb-n ezüstérmes magyar válogatott pedig egyből a negyeddöntőben kezdte meg a szereplését. Pontosan az alacsony létszám miatt itt már nincsen könnyű ellenfél, az Egyesült Államok csapata sem számított annak, de a Szilágyi mellett Szatmári Andrással és Decsi Tamással felálló magyar trió magabiztosnak nevezhető, 45-36-os győzelmet aratott.

Ezzel pedig máris az elődöntőbe jutottak a fiúk, azaz biztosan az éremért vívhatnak. A legjobb négy között magyar idő szerint 6.40-től az olasz válogatott ellen lépnek majd pástra. Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában nyertek érmet, ezüstöt a magyarok.

– Nagyon nehéz győzelmen vagyunk túl, volt miért visszavágnunk az amerikaiaknak, úgyhogy mindenképpen szerettünk volna nyerni – nyilatkozta Decsi. – Küzdünk, mint az oroszlán, mindenki tudja, hogy az aranyéremért jöttünk, harcolunk, ameddig tudunk. Az olaszok ellen megvannak a taktikai elképzeléseink, meglátjuk, hogyan reagálnak erre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.