Egy japán felborította a hajóját, de Érdi bravúrral válaszolt

Nem indult jól a tokiói olimpia Érdi Máriának, akinek például egy japán versenyző nekiütközött és felborította a hajóját a női Laser Radial hajóosztályban. Erre azonban nagy bravúrral válaszolt a többszörös utánpótlás-világbajnok magyar vitorlásversenyző, aki a második helyen végzett ma, az ötödik futamban, és ezzel nagyot lépett előre az összetettben.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 7:06
null
Fotó: Cserta Gábor / MVSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napig nem volt sok köszönet Érdi Mária olimpiai szereplésében. Pedig nagy reményekkel érkezett Japánba azok után, hogy tavaly augusztusban bronzérmes lett az előolimpián Enosimában – itt, a Tokiótól mintegy ötven kilométerre fekvő üdülőszigeten rendezik a vitorlázás versenyszámait az ötkarikás játékokon.

A mélypont alighanem hétfőn érkezett el Érdi számára, miután a harmadik futamban egy japán versenyző nekiütközött a hajójának, amely fel is borult. Végül a tizenhatodik helyen fejezte be az említett futamot, ahogy a másodikat is tegnap. Ezek után az összetett huszadik helyéről várta a mai folytatást, amely remekül sikerült!

Érdi Mária bizonyított az olimpián Fotó: Cserta Gábor / MVSZ

Érdi mindössze hat másodperces hátránnyal a második helyen ért célba a női Laser Radial hajóosztály ötödik futamán, és ezzel visszahozta magát a versenybe, előrelépett az összetett tizenötödik helyére. Ma még további futam várhat Érdire, amelyet azonban egyelőre elhalasztottak a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

A férfiak Laser hajóosztályának negyedik futamában Vadnai Benjamin tizenötödik lett, s ezzel összesítésben két pozíciót visszacsúszva a tizenegyedik helyen áll. Neki két futama lesz még kedden.

A tervek szerint ma kezdi meg a versenyzést világ- és Európa-bajnok vitorlázónk, a magyar meglepetésarany egyik várományosa , is a finndingi hajóosztályban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.