Hosszú Katinka: Ennyi volt bennem, de nincs idő keseregni

Címvédőként az ötödik helyen végzett Hosszú Katinka a 400 vegyes döntőjében a tokiói olimpián. A háromszoros ötkarikás aranyérmes még nem tudja, mi történt a medencében, abban viszont biztos, hogy mindent kiadott magából. Nála sokkal boldogabban értékelt a finálé hatodik helyezett magyarja, Mihályvári-Farkas Viktória, aki 17 évesen nagyszerű eredményt ért el.

Magyar Nemzet
2021. 07. 25. 5:29
HOSSZ Katinka
Hosszú Katinka köszönetet mondott az őt támogatóknak Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még fáj mindenem a tejsavtól, nem tudom visszaidézni a versenyt, hogy mi volt jó vagy rossz – értékelt a 400 vegyes döntője után. – Azt tudom, hogy ma ez volt a maximum, mindent kiadtam magamból, most ennyi volt bennem. Tegnap éreztem, hogy nagyon lassan kezdtem önmagamhoz képest, és lehet ebben még két-három másodperc, de ma ez nem ment, ezúttal talán túl gyorsan indítottam. Lehet, hogy egy harmadik úszásra lett volna jó a tempó, de a viccet félretéve, még van három számom, most nem fér bele a kesergés. Össze kell szednem magam.

Sokkal örömittasabb volt a 400 vegyes fináléjának másik magyarja, akinek 17 évesen, élete első olimpiáján nagy siker volt a hatodik hely.

– Már az, hogy itt lehetek és döntőt tudtam úszni, hatalmas eredmény számomra – jelezte Mihályvári-Farkas, aki a májusi Eb-ezüstérmes volt. – Tegnap egyéni csúcsot úsztam, ezt most nem sikerült megjavítani, de az Eb-n ennél rosszabb voltam délelőtt, úgyhogy ez egy jól sikerült úszás volt. Főleg, hogy én az Eb-re lettem felkészítve, arra volt kihegyezve a csúcsformám, úgyhogy nagyon örülök a mostani teljesítménynek. Élvezni szeretném az olimpiát, és tanulni a többiektől. Remélem, a következő olimpián egy még jobb helyre is oda tudok majd érni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.