Phelps üzenete Miláknak: Lenyűgöző élőben látni téged!

Minden idők legeredményesebb úszója, Michael Phelps az amerikai NBC televíziós csatorna szakértőjeként a helyszínen követi az eseményeket a tokiói olimpián. Ilyen minőségében először láthatta élőben úszni Milák Kristófot, aki megnyerte a 200 pillangó döntőjét, és ezt nem hagyta szó nélkül a legenda.

2021. 07. 28. 7:10
MILÁK Kristóf
Tokió, 2021. július 28. Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A magyar úszó új olimpiai csúccsal, 1:51.25 perccel nyert. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a 2019-es világbajnokságon Milák megdöntötte Phelps akkor már tíz évet megélt világrekordját 200 pillangón, az amerikai sztár a The New York Timesnak nyilatkozva dicsérte a magyar úszót, akit akkor azonban élőben nem láthatott. Tokióban igen, ahol Milák a győzelmével újra elfoglalta Phelps trónját, hiszen a 2016-os riói olimpián még ő volt a szám aranyérmese.

– Szép úszás volt, lenyűgöző téged élőben látni! Fantasztikus utolsó 100 méter! – írta az Instagram-oldalán Phelps Miláknak üzenve.

Valahogy így képzeljük el Milák arckifejezését, amikor megtudja, mit írt róla Phelps Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milák új olimpiai rekorddal, 1:51,25 másodperces eredménnyel nyerte meg a döntőt, 1 perc 52 másodpercen belül pedig továbbra is csak két ember úszta le a 200 pillangót valaha a világon: Milák immáron négyszer és Phelps egyszer.

Érdekesség, hogy Milák a rövidebb távon, száz pillangón is éremre vagy akár a győzelemre hajt, abban a számban ugyanakkor az amerikai számít a fő esélyesnek, aki tavaly a lapunknak adott exkluzív interjúban nemcsak a magyar riválisáról beszélt, hanem arról is, hogy bármikor számíthat Phelpsre, ha szüksége van rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.