Roger Federer sem megy Tokióba

Térdsérülés miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián a svájciak sztárteniszezője, Roger Federer.

Forrás: MTI2021. 07. 13. 19:33
Federer Wimbledon
Roger Federer már nem lesz olimpikon Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes kedden jelentette be, hogy a füves pályás szezonban összeszedett sérülése nem jött rendbe, ezért sajnálattal, de visszalép az olimpiától.

Federer – aki a tokiói játékok zárónapján, augusztus 8-án lesz negyvenesztendős – tavaly két térdműtéten is átesett, ezért közel egy évet ki kellett hagynia. Az idei Roland Garrostól a sikerrel vett harmadik forduló után visszalépett, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott.

Federer lemarad az olimpiáról
Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk

„Nagyon csalódott vagyok, mivel mindig is megtiszteltetés és fénypont a pályafutásomban, ha Svájcot képviselhetem. Már megkezdtem a rehabilitációt abban a reményben, hogy még ezen a nyáron visszatérhessek. Sok sikert kívánok a svájci csapatnak, és szurkolni fogok nekik messziről” – fogalmazott a világranglista kilencedik helyezettje, aki a 2012-es londoni olimpián egyesben döntős volt, míg 2008-ban Pekingben Stan Wawrinka oldalán férfi párosban aranyérmet nyert.

Federer előtt olyan nagyságok léptek vissza a tokiói olimpiától, mint Dominic Thiem, Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams, Simona Halep vagy Bianca Andreescu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.