Mindenkinek szüksége van hősökre

Még a balliberális médiának is.

2020. 11. 03. 14:28
null
Bcs, 2020. november 3. Rendrk Bcs belvrosban 2020. november 3-n, miutn elz este lvldzs trtnt a Seitenstettengasse utcai zsinagga kzelben. Az imahzban ekkor nem voltak emberek, gy egyelre nem tudni, hogy ez volt-e a clpont. A mernyletnek hrom rtatlan hallos ldozata van, kt arra jr frfi s egy n. A mernyl, akit a rendrk lelttek, az Iszlm llam nev terrorszervezet szimpatiznsa volt. MTI/AP/Ronald Zak Fotó: MTI/AP/Ronald Zak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két török MMA-harcos hősies viselkedéséről számolt be számos sajtóorgánum. A fentebb említett két sportoló a bécsi terrortámadás idején rákiáltott egy rendőrre, hogy húzódjon fedezékbe, majd egy menekülő nőt egy étterembe kísértek. Ezután szembetalálták magukat egy fegyveres terroristával, aki rájuk lőtt, egyikük a földre vetette magát, így megúszta lábsérüléssel. Elmondásuk szerint később egy sebesült rendőrt is ki tudtak menteni a veszélyes zónából, s kórházba vitték.

Egy biztos, elismerés illeti a két sportolót bátorságukért, mivel a lövések észlelésekor nem menekültek, hanem megnézték, mi történik, és még segítettek is annak, akinek kellett.

Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a mainstram média kapva kapott az alkalmon, így az újabb kegyetlen iszlamista támadás során rátaláltak a „hírre”.

Mert, bár szerintük a migráció és a terrorizmus nem függ össze, azért nem árt ilyenkor jól kihangsúlyozni, hogy bevándorló hátterű fiatalokról van szó. És ha már rátaláltak a hírre, akkor hőst kell faragni belőlük.

Önmagában nem a két török sportoló ellen szólnánk. Kalapot le előttük, ha minden így történt.

De talán emlékeznek még a „szélsőjobboldaliak életét megmentő” BLM-tüntetőkre! Pár hónapja Londonban félholtra vertek néhány radikális jobboldali demonstrálót, majd egyiküket a vállukra kapva cipelték, és mutogatták a fotósoknak. Még idehaza is címlapokra került a történet azzal, hogy kimenekítették a véres fejű, alélt „szélsőjobboldalit” a jóságos BLM-esek. Saját maguk közül.

Lehet vitatkozni, hogy kire mondjuk azt, hogy hős. A tavalyi decemberi tiltakozások idején például körbejárt a Facebookon egy fénykép, amely a parlamentben cirkuszoló Tordai Bencét ábrázolta ezzel a felirattal: „új hős született”.

Valakinek ő a hős. Valakinek Arnaud Beltrame, aki önként jelentkezett túsznak egy nő helyett, s később meg is ölte őt a fanatikus dzsihadista.

Vagy ott van a három késes terroristával „I'm Millwall” kiáltással szembeszálló futballdrukker, vagy a narválszarvval a merénylőnek rontó szintén londoni férfi.

Nem véletlenül jutott eszébe sokaknak az országgyűlési választások előtt készült bécsi Lázár-videó.

Ez a merénylet, amely már a szomszédban történt, mindenkiben felvet bizonyos kérdéseket.

Mindez újabb bizonyítéka annak, hogy a bevándorlás kérdésében a magyar álláspont a helyes. Akár hősök voltak a török MMA-sok, akár nem.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.