Gyurcsány a Btk. két paragrafusa ellen is vétett

A sokszorosan megbukott őszödi böszme hazudozik, rágalmaz, és ismét trükkök százait alkalmazza.

Juhász Attila
2021. 05. 27. 8:44
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. oktber 23. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke sajtnyilatkozatot tesz a prt oktber 23-i, az 1956-os forradalom s szabadsgharc 63. vforduljn rendezett megemlkezsn a fvros V. kerletben, Nagy Imre szobrnl 2019. oktber 23-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Orbán Viktornak a 2006-os őszödi beszéd elhangzása 15. évfordulója alkalmából közzétett Facebook-bejegyzése alatt maga a böszme, Gyurcsány Ferenc is megjelent mint troll.

A baloldali szivárvány- – sokak szerint moslék- – koalíció vezére így reagált a kormányfő emlékező és emlékeztető posztjára: „És te hol voltál, mikor a Fidesz szétlopta az egész országot?”

Túl azon, hogy nem emlékszünk arra, hogy a két politikus valaha is megitta volna a pertut, vagy összetegeződött volna,

Gyurcsány megnyilvánulása alapból a magyar Büntető törvénykönyv (Btk.) két paragrafusába is ütközik.

Ahogyan arról egy korábbi jegyzetemben már írtam, a 226. § 1-es és 2-es számú, a Rágalmazás tényállásáról szóló bekezdése így szól és rendelkezik: „(1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.”

Ha viszont Gyurcsány úgymond „tud valamit”, egyszóval bizonyítéka van arra, hogy a kormány, a kormányfő, a kormánypárt lop, akkor a törvények értelmében köteles lenne ezeket a hatóságok elé tárnia, hiszen ha ezt nem teszi meg, akkor bűnpártolást követ el:

Mert hogyan is szól a Btk. 282. § (1) bekezdése?

„Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna,

a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön,

b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik, vagy

c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűnpártolást haszonszerzés végett követik el.”

Így vagy úgy, a bukott szocialista miniszterelnök eme kommentjével mindenképpen bűncselekményt követett el, amely persze eltörpül azon bűnök mellett, amelyeket kormányfőként a nemzet, az ország ellen vétett.

Természetesen én is, önök is, a kormánypártok és nyilvánvalóan maga Gyurcsány Ferenc is jól tudja, hogy állítását semmiféle bizonyítékkal nem lenne képes sehol sem alátámasztani, ezért – ahogy azt már megszokhattuk tőle – a levegőbe beszél, hazudozik, rágalmaz, és ismét trükkök százait alkalmazza a jobb sorsra érdemes magyar választópolgárok megtévesztésére.

És még ha nem is történik feljelentés, ha nem is indul ellene eljárás, mert Orbán Viktornak sokkal fontosabb dolga is van, mint hogy ezzel a pökhendi, szemfényvesztő pojácával foglalkozzon – tudniillik kormányoz –, azt azért jó tudni, hogy mind a rágalmazás, mind a becsületsértés büntetendő cselekmény.

És ez az ember ma a hatalomért ácsingózó, annak visszaszerzéséért mindenre kész baloldal vezetője.

A borítóképen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén Budapest V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.