idezojelek

Már Majka is kikészült a liberális őrülettől

Hova vezet ez?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Vasvári Tamás

A liberális őrület a könnyűzenét, a pop-rock világot is elérte. Egyre több dalszövegről „derül ki”, hogy ma már nem pc, nem korrekt, nem illik bele a mai liberális szemléletbe. A közelmúltban ugyanis olyan legendás előadók dalai kerültek ezen apropóból parkolópályára, mint Elvis Presley, Tom Jones, a Queen vagy éppen az Abba.

A hazai előadóművészek közül ezúttal Majkának lett elege ebből a mára az egész világot mérgező trendből. Majoros Péter, a népszerű rapper, műsorvezető a Facebook-oldalán fakadt ki a cancel culture, azaz a liberális őrület, az úgynevezett törlési kultúra ellen.

„[…] Sosem volt a világ ennél képmutatóbb. Alkotni, a művészetet jól megfogalmazni, megmutatni kiváltságos feladat, ami sok ember önérzetét bántja. A legjobban éppen azokét, akik egész életükben az átlagosnál jobban sosem tudtak semmit művelni. Összekeverni a kultúrát az elérzékenyített gondolkodású, 21. századi középszerű ember sértődöttségével nagyon veszélyes jövőképet mutat. Főleg, ha az ítészek a közösségi oldalakon hoznak ítéletet egy klaviatúra mögül, ami távolról sem objektív vagy igazságos, és ami miatt emberek vesztik el munkájukat, családjukat. Csak hát sajnos mindig lesznek igazi áldozatok, és pontosan ezekre az igazi áldozatokra lehet mindig hivatkozni, és ezzel jogot formálni az egyoldalú igazság kiközösítésére. Ha megmondják, miről szólhat egy dal, hogy mit írjon a szerző, mire gondolhat, aki alkot, akkor az a cenzúra legfelsőbb szintje. És ez nem Észak-Korea, vagy Fehéroroszország kiváltsága, hanem jelenleg az egész világé. […]

Ezzel nem lehet vitatkozni.  Maximálisan igazat kell adnunk Majkának.

Sajnos mára ez a liberális agymenés olyan mértéket öltött, hogy az előadók elkezdték saját magukat cenzúrázni. 

Korábban az amerikai énekes Dee Snider, a legendás Twisted Sister frontembere úgy fogalmazott, hogy a mostani cenzúra kezd baloldali jellegű lenni.

– Itt vagyunk ebben a pc világban, ahol folyton figyelnünk kell arra, hogy mit mondunk és arra, hogy ez kit fog megbántani. Ez egy elég furcsa dolog – mondta, majd kitért arra is, hogy már magán is észrevette, hogy már a számok írása közben saját maga cenzúrázza, amit ír.

Most, pár hete pedig arról lehetett olvasni, hogy a Rolling Stones levette a Brown Sugar című, fekete nőket ábrázoló és a rabszolgaságra utaló szöveget tartalmazó dalát amerikai turnéja dallistájáról. Nehogy valakinek is megsértse az önérzetét.

A dalról az együttes frontembere, Mick Jagger a következőket mondta:

„Ma már biztosan nem írnám meg ezt a számot. Valószínűleg cenzúráznám magam. Azt gondolnám: ó, istenem, nem, le kell állnom. Isten tudja, mit akartam ezzel a dallal. Akkora egy zagyvaság, csupa mocskos dolog”.

Ide jutott hát ez a szép új liberális világ.

Reméljük, hogy Magyarországon is egyre többen érzik majd úgy, hogy nem kérnek ebből a veszélyes ideológiából, és talán a jelentős rajongótáborral rendelkező Majka szavai is elérik a céljukat.

Eddig és ne tovább!

Borítókép: Majka (Majoros Péter) énekel a Majka & Curtis zenekar koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Sukorón 2021. augusztus 14-én. – MTI Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.