időjárás 4°C 2021. October 18.
logo

Zsarolás, elásás és villamos, avagy így „egyeztet” a baloldal

Pilhál Tamás
2021.10.14. 10:49 2021.10.14. 14:32
Zsarolás, elásás és villamos, avagy így „egyeztet” a baloldal

Márki-Zay Péter arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Karácsony Gergelyen kívül legalább három másik polgármestert is megzsarolt a DK: vagy kiállnak Dobrev mellett, vagy a Gyurcsány-párt megbuktatja őket. A hírt megerősítette a korán kelő főpolgármester is: „Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is. Ezt általában SMS-ben szokta megtenni”. Feri persze rögtön azt követelte Gergőtől, hozza nyilvánosságra az üzeneteket, ám ő ettől elzárkózott. Viszont jelentőségteljesen hozzátette: archiválta az SMS-eket. 

És hogy mire föl archiválgat a Gergő fiú? Gondolom, hogy alkalmasint maga is megzsarolhassa a Ferit… Ahogyan az finom úriemberek között szokás.

Íme, egy szürke hétköznap a magyarországi bolsevikoknál!

Aki nyomon követi működésüket, talán már nem is a zsarolásra kapja föl a fejét, az ugyanis náluk a normál ügymenet része. Inkább arra: „általában SMS-ben” zsarol a Feri. Aha, szóval a legtöbbször úgy, ám ha mégsem, akkor nyilván személyesen, e-mailben, faxon, táviratban, esetleg postagalamb útján. Bármilyen megoldás érdekli a Ferit, a lényeg csupán annyi: az alanyhoz eljusson az üzenet. S csak ha makacskodik, akkor küldi a lófejet, illetve a villamost.

Az ember szinte megsajnálja Karácsonyt, akit zuglói ámokfutása idején – saját bevallása szerint – a szocialista Tóth Csaba is zsarolgatott, méghozzá a családjával. Mondom, finom úriemberekről van szó. Karácsony azért akart főpolgármester lenni, mert attól félt: ha visszamegy Zuglóba, őt is „elássák”. Aztán persze a zsarolást és az elásást is letagadták, és békeszelfiztek egyet. Majd néhány napja Karácsony kihátrált Tóth mögül. Lófejről egyelőre nincs hír. 

Még annyit érdemes tudni erről az entellektüel társaságról, hogy amikor éppen hatalmon vannak, a titkosszolgálatuk vezetője a Vadrózsa étteremben kedélyesen egyeztetni szokott az ország maffiafőnökével arról, hogyan csinálják ki a Fideszt.

Összefoglalva: ebben az emelkedett, bolsevik közegben a zsarolás a leggyakoribb társas érintkezési forma. Ezt követi az elásás, amely némileg barátságtalanabb gesztus. Sokat mesélhetne erről Sápi Attila zuglói MSZP-s politikus, csakhogy 2016-ban szőrén-szálán eltűnt. Állítólag őt is elásták. De mesélhetne még Kun Béla, Rajk László vagy Nagy Imre, akiket szintén a szocialista párton belüli hevesebb „egyeztetések” nyomán hantoltak el, kátránypapírba tekerve. Ezek bizony ugyanazok.