idezojelek

Fegyőr, a kommunista hagyományőrző

A bolsevik szellemiség tényleg nem változik: ellenzékben anarchisták, hatalomban diktátorok.

Kis Ferenc avatarja
Kis Ferenc
Cikk kép: undefined

Kivonult a parlamentből a Momentum esze, aki zokon vette, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az utcai randalírozásáért, többek között azért, mert 2018 decemberében egy tüntetésen füstgránátot dobott a rendőrökre.

A köztörvényes bűncselekményért elítélt Fekete-Győr András, miután elmondta, hogy ezen túl nem kíván semmit sem mondani az Országház falai között, előadott egy tőrőlmetszett kommunista vádbeszédet, amiben veretes hazugságokkal igyekezett mártírpózba helyezni magát. Többek között azzal állt elő, hogy a véleménynyilvánításáért ítélték el, tehát politikai üldözött, mert itt persze zsarnokság van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a parlamentet is „leuralta” a Fidesz.

A tények kedvéért rögzítsük még egyszer: Fekete-Győrt nem a tüntetésért, nem a véleményének hangoztatásáért ítélte el a bíróság, hanem hivatalos személy ellen elkövetett erőszakért. Az Országgyűlésben pedig éppen annyi a fideszes képviselő, amennyinek a magyar választópolgárok bizalmat szavaztak. 

Talán nem tetszik a demokrácia a magát liberális demokratának nevező momentumosnak?

Régi bolsevik tempó, amit előadott Fegyőr a parlamentben, méltó a régi nagy elődökhöz, Kun Béláékhoz, Rákosiékhoz, Kádárékhoz. A proletárdiktatúra élharcosai már száz éve is úgy értelmezték a demokráciát, hogy nekik joguk van akár fegyveres erőszakot alkalmazva kormányokat vagy államrendet megdönteni. Amikor aztán hatalomra kerültek, mindenkit börtönbe vagy a gulágra küldtek, akinek eltért a véleménye. Előbbi esetben mártírnak állították be magukat, ha az adott állam a törvények alapján felelősségre vonta őket, ahogy hétfőn Fekete-Győr is ezt tette a parlamentben. Bízzunk benne, hogy a második verziót – amikor az internacionalista-globalista baloldal kormányoz – még sokáig nem kell megtapasztalniuk a magyar embereknek. Hiába telt el tizennyolc év, élénken emlékszünk az 1956-os forradalom 50. évfordulójának meggyalázására, amit a Momentum későbbi szövetségese még miniszterelnökként követett el. A gyurcsányi hazugságözön ellen tiltakozókra, illetve az ünneplő tömegre könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel támadtak, több száz embert véresre vertek, ártatlanokat meghurcoltak statáriális eljárásokban, hamis rendőri vallomások alapján.

De Fekete-Győr ma kiált zsarnokságot, mert erőszakos tettéért jogosan elítélte a bíróság.

A bolsevik szellemiség tényleg nem változik: ellenzékben anarchisták, hatalomban diktátorok.

Egyik rosszabb, mint a másik.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

SPORTSZERŰEN – Trump lecsapta a magas labdát

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Tényleg bukik Izrael, dr. Steinbock?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A történelem rémálmai

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Kamala Harris gyilkosozza Orbán Viktort

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.