Vendégközpontúság, környezettudatosság, csapatszellem – a Farm Burger Vácott

Kedves gesztus, hogy a törzsvendégek minden tizedik burgerét a ház állja.

2024. 04. 02. 13:30
Forrás: A szerző felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ritka, hogy teljesen véletlenszerűen jutunk hozzá olyan releváns információhoz, ami ömlik a médiából, de nem éri el az ingerküszöbünket. Hosszú ideig ment a vita a kormány és a főváros között a vármegye- és a KK-bérletek témájában, őszintén szólva nem különösebben foglalkoztatott a dolog, egészen addig, míg egy kedves jóbarátom fel nem hívta a figyelmem a lényegre, tételesen arra, hogy a vármegyebérlet mindazt tudja, amit a Budapest-bérlet, de emellett szinte ugyanannyi pénzért az ember beutazhatja vele Pest vármegye minden városát. Kicsit hitetlenkedtem, de a vonatkozó világhálós források megerősítették ezt a tömör összefoglalót. 

Úgyhogy vettem is a múlt hónapban egy vármegyebérletet, s ha már megvettem, gondoltam, gyorsan ki is próbálom. Első célpontom Vác volt, ahová csúcsidőben negyedóránként indulnak vonatok a Nyugati pályaudvarról, ami ebből a szempontból nem rosszabb, mint egy buszjárat. Emellett olcsóbb és gyorsabb, mint autóval kivergődni a fővárosból. 

Fő célom az volt, hogy feltérképezzem, milyen új gasztrocélpontok adódnak a gyönyörű Duna-menti történelmi városban. Fel is írtam a mihamarabb meglátogatandó helyek közé a japán, thai és vietnámi fogásokat kínáló főtéri Umamit, és a mellette működő Dawat indiai éttermet. 

Nem tudtam ellenállni a Lakomázó étkezde „körmös pacal” feliratának, igen komoly adagot kínálnak potom 2200 forintért, 2024 március végén ez szinte hihetetlenül kedvező árfekvés. Becsomagoltattam a kultikus fogást, mert ha ott helyben eszem meg, azzal vége is lett volna a gasztroturnénak. Kicsontozatlan körmöt használnak, amit cseppet sem bánok. Külön élvezet leszopogatni az apró csontocskákat, s ha a csontokat mind félretesszük, még mindig tekintélyes marad az adag. Ízre megvolt az elvárt élmény, a kollagéntartalomra sem lehetett panasz. Nem azt mondom, hogy nem lehetne még javítani rajta, de étkezdeszinten ez egy remek produkciónak bizonyult.

A városközpont másik étkezdéjébe, a Platzba is benéztem egy lángos kedvéért, az messze nem volt olyan jó a maga műfajában, mint a néhány éve rendelt tökfőzelék és fasírt.

A kiváló kézműves termékeket, köztük Heit tormát, kraft söröket, minőségi borokat és speciality kávét kínáló Libra Deli, mint megtudtam, 2021 szeptemberében nyitott, ezért is nem ismertem, legutóbbi váci látogatásom a jelzett év elejére esett. A Funky Forest chilis mangós almalevét kortyolgatva elégtétellel állapítottam meg, hogy akad végre egy cég, amely meri tisztességgel megcsípősíteni a chilis termékét. A Hübris sörfőzde Szümpla névre hallgató kávés stoutja sem okozott csalódást. 

 

Legkellemesebb élményem a Farm nevű népszerű burgerező volt, amely a város főterén nyitotta meg kapuit 2017-ben, de eddig valahogy sosem tértem be ide. 

A szerző felvétele

Atmoszférája megnyerő, a bejárattól jobbra kis zöld sarok szépen elrendezett növényekből. A beltérben magasított székek és asztalok, jó időben a teraszról gyönyörű kilátás nyílik a városközpontra. Az asztalokon zöld növény, só- és borsdaráló, fonott kosárban evőeszközök, kovácsoltvas tartóban szalvetta. 

A szerző felvétele

A „Restaurant Guru” és a „Turul” elismerő oklevelei mellett a Felelős Gasztrohős Alapítvány „Tudatos” fenntartható vendéglátóhely minősítést igazoló diplomája is a dekoráció részét képezi. (Ez az „alapfok”, felette áll a „Inspiráló” és a „Mester” fokozat.) 

A szerző felvétele

Belépve az első bíztató jel a hűtőben pihenő kézműves sörválaszték. A Fűtőház, a Visegrádi és Szent András sörfőzde termékeiből válogatták össze a sörválasztékot. Üvegpoharat sajnos nem tartanak, ez komoly hiányosság, minőségi sör palackból vagy papírpohárból kortyolva az élmény felét, ha adja. A sörök s a nagyipari üdítők mellett saját márkás frissen préselt leveket is kínálnak.

A szerző felvétele

A honlapról megtudhatjuk, hogy vezérlőelveik a vendégközpontúság, a környezettudatosság és a csapatépítés. Hadd idézzem az utóbbihoz fűzött gondolataikat, annál is inkább, hogy visszaköszönni láttam azokat a kiszolgálásban: „a CSAPAT, amelyben dolgozunk, ahol a jól elvégzett munka mellett fontos a jó hangulat, egymás segítése, az egymásra való odafigyelés, a közösségépítés és a fejlődés mind emberileg, mind az adott tevékenységi körön belül.” 

Szóba elegyedtünk a motivált, lelkes, udvarias pultos fiatalemberrel, be is mutatkoztunk egymásnak, Sárosi Bertalant illeti az elismerés. Nincs annál nagyobb dicséret a vendég részéről, mint ha az az érzése egy alkalmazottról, hogy benne van a tulajdonosi körben, mert annyira azonosítja magát a feladattal. 

Kedves gesztus, hogy a törzsvendégek minden tizedik burgerét a ház állja. Mint a világhálós forrásokból hamar kiderül, a tulajdonos a történészi végzettséggel rendelkező Fodor József, akinek a vendégkör edukációja is számít, ezért hirdettek meg úgynevezett világ körüli kulináris utazást. 

A fő profil a burger, amiből az állandó kínálatban tízféle szerepel, többségük természetesen marhahúsos, de van két csirkés is. Emellett kínálnak vaslapon sült kézműves kecskesajtot, pankó morzsás mozzarellát és csirkemellet, utóbbinak a konfitált változatát, valamint sült csirkeszárnyakat különféle házi szószokkal. Mindemellett a napi ajánlatban szerepel valamilyen távoli különlegesség, ottjártam idején thai Tom Ka levest, New York-i sajtlevest, valamint thai burgert kínáltak. 

Kértem egy kis adag BBQ-mártásos csirkeszárnyat, ami ízletes volt, a mártás sem okozott csalódást. Lehetett volna fűszeresen vagy csípősen is kérni. Arra voltam leginkább kíváncsi, hogy milyen a házi BBQ-szószuk. Megelégedésemre szolgált az ízharmónia, jól tették, hogy nem spóroltak a szósszal. 

Egy kis burgert is rendeltem. Mint megtudtam, érdeklődve a sütési fokozat felől, vékony húspogácsával dolgoznak, amit átsütnek, de kérésemre az enyémet kíméletesen hőkezelték. Jó volt a harapásélmény, élvezet volt enni a szaftos burgert azzal együtt, hogy alapból a vastagabb húspogácsát részesítem előnyben. A számla egy visegrádi Märzen sörrel együtt 4870 forintra rúgott, ez jó ár/érték arány.

A szerző felvétele

Kifejezetten jó hely a Farm burger, jó szívvel ajánlható burgerrajongóknak és az egzotikus konyhák szerelmeseinek egyaránt.

 

Farm Burger

Vác, Március 15. tér 21.

Telefonszám: + 40 27 311 030

Honlap: https://farmburgervac.hu

E-mail-cím: [email protected]

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.