Augusztus 29-én lehet a BL-döntő

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított sorozat augusztus 7-én folytatódna.

Magyar Nemzet
2020. 04. 21. 9:00
Champions League - Round of 16 First Leg - Real Madrid v Manchester City
A jelek szerint a Real Madrid mégis Manchesterben játszhat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olasz források – a Sky Italia és Corriere dello Sport – szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) már kész menetrenddel rendelkezik a Bajnokok Ligája befejezésére. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított sorozat augusztus 7-én folytatódna, ekkor rendeznék meg a nyolcaddöntők még le nem játszott visszavágóit.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke korábban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a BL-ben és az Európa-ligában a negyeddöntőtől kezdve semleges helyszínen, egymeccses párharcokra kerülne sor, ezzel szemben a friss hírek mégis oda-visszavágós rendszerről szólnak. A negyeddöntőket augusztus 11-15., az elődöntőket 18-22. között játszanák le, majd augusztus 29-én lenne az isztambuli döntő.

Manchester City–Real Madrid meccs jöhet a folytatásban
Fotó: Reuters

A szoros menetrendre csak úgy van lehetőség, ha a nemzeti bajnokságokat az európai kupasorozatok folytatása előtt befejezik. Az Európai Klubok Szövetsége (ECA) és az UEFA a múlt héten állítólag éppen erről állapodott meg. Tekintve, hogy a legtöbb európai bajnokságból nyolc-tíz forduló van hátra – az NB I-ből nyolc, de a listavezető Ferencvárosnak van két elmaradt meccse is –, ez alapján úgy kalkulálhatunk, hogy legkésőbb július elején be kell indulnia a bajnokságoknak, hiszen ezek befejezésére szerda–szombat ritmusban is legalább négy, de inkább öt hétre van szükség. A felkészülésre is kell szánni egy hónapot, tehát a számítások szerint június elején kezdődhetnének a korlátozások nélküli közös tréningek. Persze ezek engedélyezése állami, törvényi hatáskör, amihez a labdarúgó-szövetségeknek is alkalmazkodniuk kell.

Az európai szövetség végrehajtó bizottsága csütörtökön tartja a következő videókonferenciáját, melyen a tagországok képviselői a jelenlegi idény befejezésének lehetséges módjait, így többek között a Sky Italia által felvázolt elképzelést is megvizsgálhatják.

Tervezett menetrend

Augusztus 7.: a nyolcaddöntők visszavágói (Juventus–Lyon, Manchester City–Real Madrid)

Augusztus 8.: a nyolcaddöntők visszavágói (Bayern München–Chelsea, Barcelona–Napoli)

Augusztus 11–12.: a negyeddöntők első mérkőzései

Augusztus 14–15.: a negyeddöntők visszavágói

Augusztus 18–19.: az elődöntők első mérkőzései

Augusztus 21–22.: az elődöntők visszavágói

Augusztus 29.: döntő (Isztambul)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.