Karanténba került a Dynamo Dresden focicsapat teljes kerete

Ingatag lábakon áll az újrainduló európai klubfutball. A német másodosztályú Dynamo Dresden csapata minden szigorú egészségügyi előírást betartott, mégis megesett a baj. Két labdarúgó pozitív koronavírus tesztet produkált, a csapat kéthetes kötelező karanténba vonult, így biztosan nem tud kiállni a szombati rajtra. Barcelonában az első edzések egyikén megsérült Samuel Umtiti, a csapatok javában gyakorolnak Dániában, ahol virtuális közönséggel pezsdíthetik fel a futballéletet. Itthon is pattogott a labda, az újrakezdés előtti első edzőmérkőzésen a bajnoki címvédő Ferencváros könnyedén győzte le a feljutó MTK-t.

2020. 05. 10. 12:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liverpooli klubhimnusz, a You’ll Never Walk Alone szellemében nem hagyja cserben a csapatát a dán első osztályú Aarhus. Jacob Nielsen klubigazgató lelkesen számolt be arról, hogy digitális innováció segítségével képernyőket állítanak fel a stadionban, így a futballisták is hallhatják majd meccs közben az – online térben a saját csapatuk szektorába jegyet váltó – otthonukból szurkolókat.

– Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első klub, amelyik él ezzel a lehetőséggel – fogalmazott a sportvezető. A dán bajnokság május végén folytatódik. A Bajnokok Ligája állítólag augusztusban. Az Olympique Lyon klubelnöke, Jean-Michel Aulas tegnap elkottyantotta magát: bejelentette, hogy augusztus 7-én rendezik meg a Juventus–Lyon BL-nyolcaddöntő visszavágóját. Ez érdekes fejlemény annak tükrében, hogy az UEFA még nem közölt hivatalos játéknapokat. A német liga viszont igen, a pontvadászat szombaton indul újra. A másodosztályú Dynamo Dresden veszélybe került. Ralf Minge sportigazgató bejelentette, hogy a csapat két labdarúgójának pozitív lett a koronavírus tesztje, így a szabályok értelmében kéthetes karanténba vonult az egész csapat. Emiatt a drezdai ­Dynamo május 16-án esedékes Hannover elleni találkozója is elmarad. Az eset rávilágít arra, hogy milyen ingatag lábakon áll az európai labdarúgás: egy csapat kiesése még kezelhető, de ha netán több csapatnál is felüti a fejét a vírus, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Nézők nélkül is teltház lesz
Fotó: agf.dk

Mint ahogy Angliában sem mehet senki sem biztosra. A Daily Mirror információi szerint a nem biztonságos újrakezdés miatt legalább ötven labdarúgó ellenzi a Premier League folytatását, és a bajnokság mielőbbi lezárását szorgalmazza. Állítólag a klubtulajdonosok attól tartanak, ha többségbe kerülnek a lázadók, nehezen lehet megszervezni a folytatást.

Spanyolországban már edzenek a csapatok, a „porcelánlábú” Samuel Umtiti lett az újrakezdés első áldozata. A Barcelona világbajnok francia védője az egyéni foglalkozások során szenvedett vádlisérülést, de lesz ideje a felépülésre: a La Liga küzdelmeire még júniusig várni kell.

A Feröer szigeteken nem lacafacáznak, a hét végén folytatódott a bajnokság. – Úgy vártuk már az újrakezdést, mint a messiást. Itt, a norvég tévében folyton az 1999-es Manchester United–Bayern München BL-döntőt ismétlik, Solskjaer gólja már a könyökünkön jön ki. De szombat este három meccset is láthattunk, mert a norvég TV2 megvette a feröeri bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogait – tájékoztatta lapunkat Gángó András, a feröeri válogatott kapusedzője.

És végül egy hazai hír: a Ferencváros és az MTK nem tudta – vagy nem akarta – csillapítani a meccséhségét. A címvédő és a feljutó sem várt szerdáig a negatív koronavírusb tesztet produkáló játékvezetőkre, már a hét végére lekötött egy edzőmérkőzést. A Fradi Gastón Lodico, Michal Skvarka, Franck Boli és góljával a szünetig lerendezte a találkozót, a második félidőben Baki Ákos szépített, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.