Élete legjobb idényében a Juventus kapuját is bevette Rebrov

A 97/98-as labdarúgóidény valószínűleg kedves emlékként maradt meg Szergej Rebrov fejében. Akkori csapata, a Dinamo Kijev a hazai és nemzetközi porondon is szárnyalt, a sikerekből pedig a korábbi támadó gólokkal vette ki a részét. Többek között lőtt egyet a Juventusnak is, amely ellen szerdán a Ferencváros vezetőedzőjeként áll ki.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 7:30
Rebrov, Juventus
Football - UEFA Champions League - Quarter Final - Juventus v Dynamo Kiev - 4/3/98 Didier Deschamps - Juventus tussles with Sergei Rebrov - Dynamo Kiev Mandatory Credit: Action Images - MT1ACI1677334
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dinamo Kijev a 97/98-as évadban megnyerte az ukrán Premier League-t és az ukrán kupát is, a Bajnokok Ligája C csoportjában az első helyen végzett, olyan csapatokat megelőzve, mint a PSV Eindhoven, a Newcastle és a Barcelona. A végállomást a Juventus jelentette, amely ellen Torinóban 1-1-es döntetlen született, hazai pályán viszont az olasz gárda esélyt sem adott a Dinamónak, 4-1-re verte el, összesítésben pedig 5-2-vel búcsúztatta a kupasorozattól.

A Ferencváros jelenlegi vezetőedzője, Szergej Rebrov ebben az időszakban a Kijev csapatában futballozott, nem is akárhogyan. Karrierje legjobb idényét futotta, 48 fellépésén 37 alkalommal volt eredményes. Kiváló teljesítményéért 1998-ban – pályafutása során másodszor – megválasztották az év legjobb ukrán játékosának.

A korábbi támadó a Bajnokok Ligájában is brillírozott, a klubja összes találkozóját végigjátszotta, nyolc mérkőzésen hat gólt lőtt. A Barcelona ellen kétszer is betalált, de a Ferencváros szerdai ellenfelével szemben is eredményes volt, ő szerezte csapata egyenlítő gólját a 4-1-re elbukott hazai meccsen.

Rebrov Juventusnak lőtt találata 4:02-től:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.