Rebrov: Nem készülünk külön Ronaldóra, fölösleges lenne

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov szerint csapata erőt meríthet a Dinamo Kijev elleni második félidei játékból. Rebrov méltatta a Fradi holnapi BL-ellenfelét, a Juventust és a torinói csapat edzőjét, Andrea Pirlót.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 13:20
Rebrov, Szerhij;
Rebrov a Dinamo elleni második félidei játékra alapozna Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Ferencváros készen áll a Juventus elleni BL-mérkőzésre – mondta Szergej Rebrov a mérkőzés előtti napon rendezett hivatalos sajtótájékoztatón. A Ferencváros vezetőedzője kiemelte, tisztában van azzal, hogy csapata nagy menetelés kellős közepén fogadja Európa egyik sztárcsapatát, és a játékosai olykor fáradtabbak, de fizikai állapotukat tekintve futballistái készen állnak a Juve elleni találkozóra.

Rebrov hangsúlyozta, továbbra is megtiszteltetésnek éli meg a csapatával, hogy Magyarországot képviselheti csapatával a Bajnokok Ligája csoportkörében. A vezetőedző aláhúzta, hogy a Dinamo Kijev elleni második félidei teljesítmény önbizalmat adott a tanítványainak, erre építhetnek a Juve ellen is. Ami az olaszokat illeti: a Ferencváros nem készül Cristiano Ronaldóból, fölösleges is lenne csak az ötszörös aranylabdás portugál világsztár semlegesítésére alapozni a védekező taktikát, amikor Paulo Dybala és Alvaro Morata is az ellenfelet erősíti. A Juventus egységes csapat, nem lehet csak egy-egy játékos ellen készülni – mondta Rebrov.

Rebrov a Dinamo elleni második félidei játékra alapozna
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Az FTC ukrán edzője méltatta Andrea Pirlót, a Juve nyáron kinevezett új edzőjét. – Szabadságot ad a pályán Cristiano Ronaldónak, de a többiek elvégzik a védekező feladatokat. A Juventus nagy erénye, hogy menet közben is képes alakítani a hadrendjén, bármikor tud változtatni a formáción.

Pirlo futballról vallott alapelvei szimpatikusak Rebrovnak, szerinte edzőként is van jövője. Az ukrán szakember, ahogy a Barcelona elleni meccs előtt, most sem volt hajlandó nosztalgiázni, pedig játékosként gólt szerzett a Juventus ellen.

Rebrov kitért arra is, hogy ugyan az előző négy mérkőzés mindegyikén, Barcelonában, az Újpest ellen, a Dinamo Kijevvel és a Mol Fehérvárral szemben is ítéltek 11-est a Ferencváros ellen, ez feltehetően a fáradtság számlájára írható. A vezetőedző szerint minőségi ellenfelekkel szemben ez előfordulhat, az említett négy csapat más minőséget képvisel, mint a Kisvárda és a Puskás Akadémia.

A szlovén belső védő, Miha Blažič nem teljesen elégedett a Puskás Aréna gyepszőnyegével, de ezt nem kifogásként mondta. – A Juventusnak is ugyanolyan lesz a gyep, mint nekünk – tette hozzá. Ha egy játékost választhatna az ellenféltől, akkor Cristiano Ronaldóra esne a választása. Blažič reagált arra a felvetésre, hogy az elmúlt hetekben elmaradt a szokásos jó formájától. A védő önkritikusan elismerte, hogy mindig lehet miben fejlődni, és ő is jobb játékra törekszik. Már alig várja a Juventus elleni mérkőzést, Európa egyik, Olaszország legjobb csapata ellen megtiszteltetés lesz futballozni – fogalmazott Blažič.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.