Az UEFA elnöke sírással próbál a klubtulajdonosok lelkére hatni

Döntésük megváltoztatására szólította fel az Európai Labdarúgó-szuperliga tizenkét alapító klubját Aleksander Čeferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke a szervezet keddi kongresszusán.

Forrás: MTI2021. 04. 20. 14:59
Čeferin
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke nagyon határozott Fotó: MTI/EPA/UEFA/Richard Juilliart
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aleksander Čeferin a három-három olasz és spanyol egyesület mellett kiváltképpen a hat angol klubhoz szólt, élesen bírálva az amerikai milliárdosokból, arab sejkekből és orosz oligarchákból álló tulajdonosi körüket.

– Uraim, hatalmas hibát követtek el. Egyesek azt fogják mondani, hogy ez kapzsiság, mások megvető arroganciát és az angol futballkultúra semmibevételét fogják emlegetni. De ez nem számít. Ami számít, hogy még van idő meggondolni magukat. Mindenki követhet el hibákat – fogalmazott a szlovén sportvezető, aki arra kérte az érintetteket, hogy az angol szurkolók iránti tiszteletből forduljanak vissza. – Térjenek észhez! Nem a futball iránti szeretet miatt, mert azzal nem rendelkeznek – tette hozzá.

Čeferin egy Tottenham Hotspur-szurkolótól kapott emailből is idézett a beszéde során.

– Ha elolvassák ezt az emailt, közel állnak majd a síráshoz – jelentette ki a sportvezető, aki úgy zárta szavait, hogy ezt a meccset nem veszíthetik el.

A húszcsapatosra tervezett szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City –, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak tizenöt állandó tagja lenne.

A tegnapi bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a szuperligában játszókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.