Kemény szócsatába keveredett Jürgen Klopp és Gary Neville

A Jürgen Klopp irányította Liverpool hétfőn az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a Leeds United vendégeként 1-1-es döntetlent ért el. A mérkőzésről – nem meglepő módon – vajmi kevés szó esett a német vezetőedző sajtótájékoztatóin, az Európai Labdarúgó-szuperliga viszont annál nagyobb figyelmet kapott.

Magyar Nemzet
2021. 04. 20. 13:58
Klopp
Liverpool, 2021. február 7. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje csapatának a Manchester City ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. február 7-i mérkõzésén Liverpoolban. A Manchester City 4-1-re gyõzött. MTI/EPA/Getty pool/Laurence Griffiths Fotó: Laurence Griffiths
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Remélem, hogy a szuperliga sosem jön létre. Ahogy a Bajnokok Ligája jelenleg zajlik, azzal a labdarúgás egy kiváló termék. Ugyanez igaz az Európa-ligára. Számomra a BL a szuperliga, ahol nem mindig ugyanazokkal az ellenfelekkel játszanak a csapatok. Természetesen pénzügyi szempontból fontos, de miért kellene egy olyan rendszert kialakítanunk, ahol a Liverpool minden évben találkozik a Real Madriddal? Ki akarja ezt látni? – nyilatkozta 2019-ben Jürgen Klopp.

Nos, a német szakember véleménye az elmúlt két évben sem változott, továbbra sem támogatja a szuperliga létrehozását, annak ellenére sem, hogy klubja a tizenkét alapító egyike.

– Mitől lehetne még rosszabb ez az év? Nem elég a világjárvány, a sok sérülés, más gondok, még hozzácsapódott ez is. Újabb kihívás, de majd ezen is túljutunk valahogy – vélekedett a Liverpool menedzsere, és biztosította csapata szurkolóit, hogy emiatt nem fog lemondani.

Az angol drukkerek az összecsapás előtt kifejtették véleményüket az új versenysorozatról, molinókkal, huhogással és ESL-ellenes dallamokkal fogadták a Vörösök játékosait, és egy Liverpool-mezt is meggyújtottak.

A Liverpool szurkolói tiltakozásuk jeléül meggyújtják csapatuk mezét
Fotó: MTI/AP/PA/Zac Goodwin

A Liverpool mestere a mérkőzés után megvédte játékosait, mondván, ők nem tehetnek semmiről, hiszen a tulajdonosok sem őt, sem a futballistákat nem vonták be a döntési folyamatba.

– Látva, hogyan kezelnek minket az emberek, talán meglepi őket, de én és a játékosaim sem voltak bevonva a döntési folyamatba. Mi vagyunk a csapat, büszkeséggel hordjuk a mezeket és szeretjük ezt a klubot. Csináljuk a dolgunkat, mindent beleadunk. Volt okunk már a közös ünneplésekre, voltak rosszabb időszakaink is. Most a tulajdonosok hoztak egy döntést, nem tudjuk pontosan, hogy miért történt így. Hat éve ismerem a klub tulajdonosait, nem szélhámosok, megfontolt emberek, biztos jó okuk volt a döntésre, és ezt majd biztosan el is fogják magyarázni nekem. De mi vagyunk a klub arcai, és a Leeds szurkolói nekünk kiabáltak, mintha közünk lett volna a döntéshez. Arra várok, hogy az emberek, akik beszélnek erről, mint Gary Neville, lenyugszanak egy kicsit – mondta Klopp, majd hozzátette: – Elfogadom, amikor olyanért kritizálnak, ami az én felelősségem, én is gyakran kritizálom magamat. De sem én, sem a csapat nem vett részt ebben a döntésben, ezért nem vállalom a felelősséget érte.

A német edző Neville azon nyilatkozatára reagált, amelyben a Liverpoolt ekézte.

– Jó lenne, ha Gary Neville nem mindig ott dolgozna, ahol a legtöbb pénz van. Akkor volt a Manchester Unitednél, amikor ott volt a legtöbb pénz, jelenleg pedig a Skynál dolgozik, ahol most van a legtöbb pénz – húzta alá Klopp, majd a klub himnuszát is megvédte. – A „You'll Never Walk Alone” a mi himnuszunk, és nem Gary Nevillé, mégis erről beszél, szerintem már ezt sem szabadna. Nekünk jogunk van énekelni a himnuszt, ő pedig amúgy sem érti, miről szól. Nem szeretnék ilyen dolgokat látni, ez nem fair. Nekem sem tetszik a szuperliga, de nem fogok más klubokat megbélyegezni miatta.

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Neville is válaszolt Klopp kritikáira.

– Elnézést kérek, amiért a „You’ll Never Walk Alone”-t emlegettem. – fogalmazott Neville. – De miért mondta, hogy nem voltam fair? A múltban több alkalommal is beszóltam már a Liverpoolnak, a tegnapi nem erről szólt. Nem tudom, miért forognak mindig körülöttem Klopp gondolatai, olyan, mintha a fejében laknék. Elmondtam, hogy a Liverpoolban és a Manchester Unitedben csalódtam a leginkább, nem értem, mi baja van ezzel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.