Marco Rossi: Azt kértem, tegyék büszkévé az országot, s megtették

Csalódottak a magyar labdarúgók a Németországban elért 2-2-es döntetlen után, hiszen nagyon közel volt a továbbjutás az Európa-bajnokság halálcsoportjából. Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanakkor büszke a csapatára, amely büszkévé tette az országot. Értékelések.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 23:34
ROSSI, Marco
München, 2021. június 23. Schafer András (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hihetetlen, hogy csalódottak vagyunk a 2-2-es döntetlen után Münchenben. Ez önmagában mindent elmond. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy továbbjussunk, a fiúk megérdemelték volna, mert három mérkőzést oroszlánként harcoltak végig. Nem féltek a nagy nevektől, akikkel találkoztak. Sokat védekeztünk, amit az ellenfelek minősége indokolt, de senki sem panaszkodhat a teljesítményre és a hozzáállásra. Azt kértem a játékosoktól az Eb előtt, hogy tegyék büszkévé az országot és megtették. Semmi miatt nem panaszkodhatok. Teljesen elégedett vagyok. Persze szeretnék sokkal támadóbb futballt játszatni, de realistának kell lenni, ilyen ellenfelek ellen azt kellett tennünk, amivel az ő erősségeiket kioltjuk. A magyarok értékelik a munkámat, de valami többet is adtak nekem ennél: megbecsültséget és bizalmat. Többet dolgozom ezekért az érzelmekért, mint bármi másért.”

„Picit beleértem a második gólnál a labdába, minimálisan megpattant a lövés. Milliméterekről beszélünk, de ebben a pillanatban nehéz a szavakat megtalálni, mert nagyon közel voltunk valami különlegeshez. Ha ilyen kevésen múlik a siker, akkor csalódott az ember. 2-1 után a németek mindent egy lapra tettek fel, nyilvánvaló volt, hogy a kapunk elé szögeznek minket. Nyomás alatt voltunk, de talán nem volt annyi helyzetük. 1-1 után szenzációsan reagáltunk, újra megszereztük a vezetést. A csapatban óriási erő van, ezt megmutattuk eddig is és most az Eb-n is. Elhatároztuk, hogy nem beszélünk az ellenfelekről, csak magunkkal foglalkozunk, és ebből három szoros meccs jött ki. Lépésről lépésre haladunk előre, remélem, ezt a lelkesedést, ami körbevett minket az Eb-n, tovább tudjuk vinni. A világbajnoki szereplés óriási lenne, innentől az a célunk, hogy összejöjjön.”

„Megmutattuk, hogy a jövőben az összes ilyen nagyobb nevű válogatottnak számolnia kell velünk. Erőn felül teljesítettünk, nem lehet panasz senkire, büszkék vagyunk magunkra. Örülök, hogy sikerült szép gólpasszt adnom, de kellett az Ádi (Szalai Ádám), hogy befejelje. Ettől eltekintve a csapatot kell a fókuszba tenni, mert amit nyújtottunk, le a kalappal. Nagyon jó úton járunk, elit válogatottakat tudtunk megszorongatni, nagy lépést tettünk ezen a három meccsen.”

„Az egész ország mögöttünk van, ez a legfontosabb. Ha tizenöt percet levonunk a három meccsből, most öt pontunk lenne, úgyhogy többet érdemeltünk volna. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, de rossz érzés így kiesni. Megbeszéltük a félidőben, hogy 45-50 percig az életünkért küzdünk, védekeztünk hősiesen. Nem volt szerencsénk, kétszer megpattant a labda. De az élet visszaadja, amit elvesz, remélem a vb-selejtezőkön ez visszajön.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.