Németh Krisztián: Spanyol és francia sikert várok!

Az U20-as vb-bronzérmes csatár nagyon sajnálja, hogy Ivan Perišić nem állhat a horvátok rendelkezésére.

2021. 06. 28. 7:51
null
Németh Krisztián szerint az első gólig lesz izgalmas az angol–ukrán negyeddöntő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Luis Enrique az első két csoportmérkőzésen még kereste a legjobb személyi összetételű csapatát, és ez meg is látszott a spanyolok játékán és az eredményeiken. Az Andrés Iniesta és Xavi fémjelezte korszakkal összehasonlítva inkább az egyénieskedés volt a jellemző a spanyol válogatottra az idei Európa-bajnokságon. Aztán a szlovákok elleni 5-0-ra megnyert mérkőzésen kinyílt a gólzsák. Talán ekkorra találta meg az ideális összetételt a spanyol kapitány, én elképzelhetőnek tartom, hogy az egyenes kieséses szakaszban felszabadultan tud majd futballozni Luis Enrique csapata.

Ezzel nem azt mondom, hogy Horvátország ellen sima meccsre készülhetnek a spanyolok. Az előző vb ezüstérmesét soha nem szabad leírni. Annak ellenére sem, hogy Ivan Perišić és Dejan Lovren személyében kulcsemberek estek ki a csapatból. A pozitív koronavírustesztet produkáló Perišićet nagyon sajnálom: ritka az ilyen technikás, gyors, gólerős szélső, mint az Inter játékosa. Az ő távollétében biztosan változtatnak valamit a horvátok. Úgy érzem, ez ma este nem lesz elég a továbbjutáshoz, de nem dőlhetnek hátra a spanyolok, én nagyon szoros meccsre számítok.

A másik mérkőzés sima lesz. Tisztában vagyok azzal, hogy a francia válogatottnak vannak sérültjei, Ousmane Dembélé már nem is léphet pályára a tornán, Lucas Digne-re sem számíthat Didier Deschamps, aki kénytelen volt lecserélni Adrien Rabiot-t a portugálok elleni mérkőzésen. A francia válogatott keretét elég erősnek érzem ahhoz, hogy néhány játékos kiesését át tudják vészelni. Nem N’golo Kanté vagy Paul Pogba dőlt ki a sorból, a kapitány minőségi labdarúgók közül válogathat. Nem tudom elképzelni, hogy az Európa-bajnokság egyik nagy esélyesének, a franciáknak gondot jelentsen Svájc legyőzése. Különösebb gond nélkül jutnak tovább a negyeddöntőbe.”

...

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.