Németh Krisztián: Érik az olasz–angol döntő

A 37-szeres válogatott csatár hosszabbítást vár a Csehország–Dánia mérkőzésen, és sima angol győzelmet jósol Ukrajna ellen.

2021. 07. 03. 13:42
null
Németh Krisztián szerint az első gólig lesz izgalmas az angol–ukrán negyeddöntő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályafutásom korábbi időszakában, előbb az utánpótlástornákon, majd a korosztályos Európa-bajnokságon és később, klubszinten is játszottam a cseh Tomás Necid ellen. Idén van egy hozzá hasonlóan remek képességű csatár a cseh válogatottban: Patrik Schick életét megváltoztathatja az Európa-bajnokság. Néhány napja azt mondtam, hogy kevés a sztár az Eb-n, de Shick az egyik kivétel. Nem lennék meglepve, ha az Európa-bajnokság után sorban állnának érte a kérők a jelenlegi klubjánál, a Bayer Leverkusennél.

A cseh válogatott nagyon motivált, masszív csapat, erről a hollandok is tudnának mesélni. Mégis úgy érzem, mintha Dánia valamivel esélyesebb lenne a ma esti mérkőzésen. Szinte az egész világ – velem együtt – nekik drukkol Cristian Eriksen drámája után. Nem lesz egyszerű dolguk, valamiért azt érzem, hogy a rendes játékidőben döntetlen lesz az eredmény, és hosszabbításban vagy akár tizenegyesrúgások után dől el az ő javukra a csehek elleni párharc.

Anglia és Ukrajna mérkőzése nem lesz ilyen szoros: csak a első gólig lesz izgalmas a találkozó. Könnyen el tudom képzelni, hogy Anglia magabiztosan, két-három góllal nyer. Ukrajnának csak akkor lehet esélye, ha minden játékosa 120 százalékot nyújt, és Zincsenko gólt vagy gólokat lő. Bár korábban már láttuk, hogy az angolok megremegnek, ha komolyabb a tét. De nehezen tudom elképzelni, hogy erről az ágról ne ők jussanak a döntőbe.

Aztán a fináléban jöjjön egy jó kis olasz–angol párbaj. Essenek egymásnak a felek, és a végén nyerjenek az olaszok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.