Gellei Imre: Rossiért az olaszoknak drukkolok

A korábbi szövetségi kapitány immár nem tartja kizártnak, hogy meglepetésgyőztese lesz az Európa-bajnokságnak.

2021. 07. 02. 11:15
null
Gellei Imre sokra tartja Vladimir Petkovic munkájár Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Előzetesen Franciaországot és Belgiumot tartottam az Európa-bajnokság két esélyesének, illetve a nyitómérkőzésen mutatott remek játék miatt Olaszországot. A franciák már kiestek, ma este belga–olasz negyeddöntő lesz, így logikus lenne, ha azt mondanám, ennek a meccsnek a győztese nyeri meg a tornát. Ám bevallom, kissé elbizonytalanodtam. Engem is meglepett, hogy az úgynevezett halálcsoportból, ahol a magyar válogatott is szerepelt, sem Franciaország, sem Németország, sem Portugália nem jutott be a legjobb nyolc közé. Ez arra utal, a nagy sztárok ki vannak zsigerelve, tehát akár valamelyik kisebb futballnemzet ismét meglepetést okozhat, mint korábban Dánia vagy Görögország. Svájc nem a szerencsének köszönhetően múlta felül Franciaországot, hanem mert szervezettebben, lelkesebben, mondjuk ki, jobban játszott. Személyesen sajnos nem ismerem, de követem Vladimir Petkovic munkásságát, sugárzik róla az intelligencia, le a kalappal előtte, hogy a szerteágazó kulturális hátterű játékosokból mennyire egységes csapatot gyúrt, a svájci futballisták lehetnek bár sokfélék, a pályán egy nyelvet beszélnek. Mindezzel együtt ekkora bravúrt nehéz néhány napon belül megismételni, ezért Spanyolországot tartom a mérkőzés esélyesének. Az Olaszország–Belgium találkozó abszolút kétesélyes, fifti-fifti meccs. Az olaszok szenvedélyessége eleve magával ragadó, s már csak Marco Rossiért is nekik drukkolok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.