Priskin Tamás: Két nagy esélyes maradt versenyben

A korábbi 63-szoros válogatott csatár tippjei ültek az utolsó két nyolcaddöntőre, bár ezen a szinten apró dolgokon múlik a továbbjutás.

2021. 06. 30. 14:40
null
A felvidéki származású Priskin Tamás büszke a válogatott játékosaira Fotó: Csapó Balázs Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ültek a tippjeim az utolsó két nyolcaddöntőre, bár ezen a szinten apró dolgokon múlik a továbbjutás. Ha Forsberg két kapufájából az egyik bemegy vagy 1-0-s angol vezetésnél belövi az óriási helyzetét, akkor lehet, hogy másként alakulnak a meccsek. A svédek sorsát végül a kiállítás pecsételte meg, nagyon nehéz emberhátrányban végigküzdeni a hosszabbítást. Igaz, majdnem kihúzták, az ukránok az utolsó percben gyömöszölték be a győztes gólt. Az angolok pedig az említett kimaradt lehetőség után le tudták zárni a mérkőzést, ami óriási fegyvertény a részükről.

A torna előtt Franciaország végső győzelmét vártam, de ők már elbúcsúztak. Az akkori top hármas listámból két nagy esélyes maradt versenyben az Eb-címért: a belga és az angol csapatnak még összejöhet az Eb-siker. Belgium nagyon erős, viszont a jó formában lévő olasz csapattal játszik majd a negyeddöntőben, nagyon érdekes mérkőzés lesz. Ránézésre az angolok ága könnyebb: az ukránok, majd a csehek vagy a dánok ellen elmasírozhatnak a döntőig. Persze láttuk az Eb-n, hogy akadtak meglepetések, többször borult már a papírforma.

Ezúttal azért bízom benne, hogy nem így lesz. Hét évet fociztam Angliában, közel áll hozzám az angol futball és az angol kultúra. Az első és legfontosabb nyilván az volt az Eb-n, hogy Magyarországnak szurkoltam. A magyar csapat búcsúja után viszont a továbbiakban az angolok sikeréért szorítok.

...

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.