Sallói István: A dánok simán eljuthatnak az elődöntőig

A 13-szoros válogatott labdarúgó sima olasz és dán továbbjutást vár a ma esti nyolcaddöntő-mérkőzéseken.

2021. 06. 26. 11:45
null
Sallói István szerint Wales színtelen, szagtalan futballja kevés lesz a dánok ellen Fotó: Zalai Hírlap: Pezzetta Umberto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Cristian Eriksen drámája szemlátomást nagyon megfogta a dánokat az első két csoportmérkőzésen. Az oroszok elleni ki-ki meccsen ennek már nyoma sem volt, átlendültek a holtponton, hihetetlen emóciók szabadultak fel a játékosokban, és koncentrált, szervezett játékkal nagyon magabiztosan győzték le az oroszokat. Úgy gondolom, tovább repíti őket ez a flow, Wales ellen ők a továbbjutás esélyesei. Wales eddig semmi extrát nem mutatott az Európa-bajnokságon: van két jó játékosuk, Gareth Bale és Aaron Ramsey, de ők sem tudtak érvényesülni. Színtelen, szagtalan futballal rukkoltak elő, kivárásra játszottak, nem volt szórakoztató és látványos az eddigi teljesítményük. A dánok továbbjutását várom, hozzáteszem, egy-egy szabálytalanság, akár kiállítás és tizenegyes mindent megváltoztathat, de jelenleg nehezen tudom elképzelni, hogy a dánok alulmaradjanak a walesiekkel szemben. Azon sem lepődnék meg, ha a dán válogatott eljutna az elődöntőig; ha sikerrel veszi a nyolcaddöntős mérkőzését, utána a Hollandia–Csehország találkozó győztesével játszhat. Nem hinném, hogy a valóságtól elrugaszkodott forgatókönyv lenne az, ha Dánia az Eb-döntőért lépne pályára. Én nem csodálkoznék ezen.

A ma esti mérkőzésen az olaszok sikerét várom az osztrákok ellen. Az olasz válogatott mindenkit meglepett az eddigi teljesítményével. Ők hagyományosan gyengén rajtolnak a világversenyeken, és menet közben kapják el a fonalat. Ehhez képest Roberto Mancini csapata már az első két csoportmérkőzésen kreatív, látványos és eredményes támadófutballal szórakoztatta a közönséget. Az olasz szövetségi kapitány a biztos továbbjutás kiharcolása után nyolc helyen változtatta meg az addigi kezdőcsapatot. Én ezt nem rotációnak nevezném, sokkal inkább a csapatépítés részeként értelmeztem Mancini húzását. Lehet, hogy csak apró részfeladatot kaptak az addig nem szerepelt játékosok, mégis beleszagolhattak az Európa-bajnokság levegőjébe. A kapitány nagyvonalú, csapatépítő gesztusának köszönhetően az addig mellőzött labdarúgók sokkal inkább magukénak érzik a sikert, mint ha végig ültek volna a kispadon az olaszok valamennyi mérkőzésén. Motivált, remekül összerakott csapat az olasz, és ez nem sok jóval kecsegtet az osztrák válogatott számára.”

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.