időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Dzsudzsák Balázs rangos elismerést vehetett át

Magyar Nemzet
Forrás: Dvsc.hu
2021.10.23. 16:32 2021.10.23. 16:37
Dzsudzsák Balázs rangos elismerést vehetett át

Ünnepélyes keretek között kapta meg szombaton a Kölcsey Központban Debrecen város Hajós Alfréd-díját Dzsudzsák Balázs, a DVSC 108-szoros válogatott csapatkapitánya. Az elismerés azoknak adományozható, akik a versenysportban, a szabadidősportban, az utánpótlás-nevelésben, a sportvezetői, edzői szakterületeken magas színvonalú munkát végeznek, valamint azon sportolóknak, akik kimagasló eredményeket értek el, illetve azoknak, akik a testnevelés és a diáksport terén éveken keresztül kiemelkedő sportszakmai, oktatói munkájukkal maradandó értékeket nyújtó tevékenységet folytattak.

A DVSC honlapja kiemeli, hogy a hivatalos méltatás szerint Dzsudzsák Balázs Nyírlugoson nevelkedett, de tehetségének köszönhetően hamar Debrecenbe került. Végigjárta az utánpótlás-korosztályokat, és ezzel egy időben korosztályos válogatott is lett. 2005-ben mutatkozott be a DVSC felnőttcsapatában, ahol hamar meghatározó játékossá vált. Részese volt a klub első bajnoki címe megszerzésének. 2007-ben behívták a felnőttválogatottba is. 108-szoros válogatottként Király Gáborral együtt csúcstartó a szereplések számát tekintve. Legnagyobb sikere 2016-os Európa-bajnoki szereplése volt, ahol ő volt a válogatott csapatkapitánya.

A portugálok elleni emlékezetes meccsen két gólt is szerzett. Hamar felfigyeltek rá a külföldi klubok is, így a holland PSV játékosa lett, amellyel többek között UEFA Európa-liga-csoportkörbe kerültek. Ezt követően orosz és török csapatokban is játszott, majd az Egyesült Arab Emírségekben folytatta. 2020-ban tért vissza Debrecenbe, ahol vezetésével a DVSC-nek sikerült az NB I-be történő visszajutás. Dzsudzsák Balázs többek között háromszoros magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes, háromszoros Szuperkupa-győztes, egyúttal holland bajnok és Szuperkupa-győztes is.

Borítóképünkön a díjazott, Dzsudzsák Balázs. Forrás: Dehir.hu