időjárás 4°C Ferenc, Olívia 2021. December 3.
logo

Elnöki üzenet az ellenünk készülő, Angliából honosított lengyelnek

Magyar Nemzet
2021.10.27. 13:47 2021.10.27. 14:06
Elnöki üzenet az ellenünk készülő, Angliából honosított lengyelnek

November 15-én Lengyelország ellen, idegenben zárja a világbajnoki selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossinak egy új ellenfélre is fel kell készülnie, immáron az Aston Villa játékosa, Matty Cash is pályára léphet Robert Lewandowskiék oldalán.

A lengyel válogatott eddig sem egyszemélyes hadsereg volt. Ugyan a Bayern München klasszisa, Lewandowski a legnagyobb sztár, de rajta kívül is tele van a keret topligákban edződő futballistákkal.

Ezt a névsort tovább bővíti Matty Cash, aki a Lengyelországban született édesanyja után megkapta a lengyel állampolgárságot, így Paulo Sousa szövetségi kapitány már a magyarok elleni, novemberi meccsen számolhat vele.

„Gratulálok és sok szerencsét a pályán” – üzent a Twitteren Cashnek Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke, amire a labdarúgó hamar reagált: „Köszönöm, elnök úr! Megtisztelő és fontos pillanat ez a családomnak, minden tőlem telhetőt megteszek majd a pályán.”

Paulo Sousa alighanem számol az Aston Villa labdarúgójával, aki jobbhátvédként, illetve jobbszélsőként egyaránt bevethető. A portugál szövetségi kapitány elmondta, Cash családjában megvan a szenvedély, amely a nemzeti csapatban való szerepléshez szükséges, így ez nem csak logikus döntés volt a részükről.

Már arról is egyeztettek, milyen szerepe lehet az általában 3-5-2-es hadrendben felálló lengyel válogatottban, erről Cash beszélt. A 24 éves játékos 2020-ban írt alá öt évre szóló szerződést az Aston Villával, amelyben az előző idényben 28 Premier League-meccsen lépett pályára. A 22 millió eurós értékű Cash a jelenlegi évadban tíz tétmérkőzésen játszott és egy gólt szerzett, szeptemberben az Everton ellen.