Elnöki üzenet az ellenünk készülő, Angliából honosított lengyelnek

November 15-én Lengyelország ellen, idegenben zárja a világbajnoki selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossinak egy új ellenfélre is fel kell készülnie, immáron az Aston Villa játékosa, Matty Cash is pályára léphet Robert Lewandowskiék oldalán.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 13:47
Matty Cash
Aston Villa's English defender Matty Cash (L) vies with Arsenal's Portuguese defender Nuno Tavares during the English Premier League football match between Arsenal and Aston Villa at the Emirates Stadium in London on October 22, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Glyn KIRK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel válogatott eddig sem egyszemélyes hadsereg volt. Ugyan a Bayern München klasszisa, Lewandowski a legnagyobb sztár, de rajta kívül is tele van a keret topligákban edződő futballistákkal.

Ezt a névsort tovább bővíti Matty Cash, aki a Lengyelországban született édesanyja után megkapta a lengyel állampolgárságot, így Paulo Sousa szövetségi kapitány már a magyarok elleni, novemberi meccsen számolhat vele.

„Gratulálok és sok szerencsét a pályán” – üzent a Twitteren Cashnek Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke, amire a labdarúgó hamar reagált: „Köszönöm, elnök úr! Megtisztelő és fontos pillanat ez a családomnak, minden tőlem telhetőt megteszek majd a pályán.”

Paulo Sousa alighanem számol az Aston Villa labdarúgójával, aki jobbhátvédként, illetve jobbszélsőként egyaránt bevethető. A portugál szövetségi kapitány elmondta, Cash családjában megvan a szenvedély, amely a nemzeti csapatban való szerepléshez szükséges, így ez nem csak logikus döntés volt a részükről.

Már arról is egyeztettek, milyen szerepe lehet az általában 3-5-2-es hadrendben felálló lengyel válogatottban, erről Cash beszélt. A 24 éves játékos 2020-ban írt alá öt évre szóló szerződést az Aston Villával, amelyben az előző idényben 28 Premier League-meccsen lépett pályára. A 22 millió eurós értékű Cash a jelenlegi évadban tíz tétmérkőzésen játszott és egy gólt szerzett, szeptemberben az Everton ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.