Hiába állítottak mást, válogatottunk kiválóságai nem vesztek össze

Szombat délután „magyar rangadót” rendeznek a német labdarúgó-élvonalban, az eddig veretlen Freiburg az előző idényben ezüstérmes Lipcsét fogadja. A hazaiak együttesében Sallai Roland válogatottbeli csapattársaival, Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal nézhet szembe. A Freiburg támadója a mérkőzés előtt a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt az Anglia elleni világbajnoki selejtezőn szerzett góljáról, valamint elárulta, milyen kapcsolatot ápol Szoboszlaival.

Forrás: Nemzeti Sport2021. 10. 16. 11:34
SALLAI Roland; SZOBOSZLAI Dominik
London, 2021. oktber 12. Sallai Roland (j3), miutn bntetbl glt szerzett a labdarg vilgbajnoki selejtezk 8. forduljban jtszott Anglia - Magyarorszg mrkzsen a londoni Wembley Stadionban 2021. oktber 12-n. Mellette Szoboszlai Dominik (j2). MTI/Kovcs Tams Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a világbajnoki selejtezők lejátszását követően visszatért klubjához, és a Freiburggal az RB Leipzig elleni német bajnokira készül. Sallainak válogatottbeli csapattársaira ezúttal ellenfélként kell tekintenie, hiszen a vendégek mezében hárman is pályára léphetnek szombat délután. A 24 éves játékost ez nem zavarja, sőt ha úgy adódna, tizenegyest is vállalna a lipcseiek ellen, annak ellenére is, hogy kapusuk, is tudja, Sallai Anglia ellen melyik sarkot célozta meg.

– Nem baj, úgysem lesz esélye védeni… Persze ez csak vicc, és bár természetesen Telkiben a válogatott mérkőzésekre összpontosítottunk, azért szóba került a bajnoki is, ilyen szituáció bizony előfordul. Az edzés végén berúgtam neki a tizenegyest, mondtam is, ilyesmire számítson szombaton délután, ő meg persze csak legyintett, hogy nem a tréningen kell hárítani a büntetőt, ráér a mérkőzésen. Szóval, zrikáltuk egymást, de szerintem ez ilyenkor jó feszültségoldásnak is.

A Freiburg csatára ezután a „háromoroszlánosok” ellen szerzett góljáról beszélt, ami egy pontot ért a magyar válogatottnak a kedden 1-1-re véget ért világbajnoki selejtezőn.

– A jobb alsó sarok volt az eredeti elképzelésem, és amikor az utolsó lépésnél tartottam a rúgás előtt, már érzékeltem, hogy Jordan Pickford, az angolok kapusa el is mozdult, apró mozdulatot tett a másik, a bal sarok irányába, és ez az utolsó ezredmásodpercben megerősítette, hogy a jobb keze irányába rúgjam a labdát. Nagyon örültem, hogy vezetést szereztünk Anglia ellen idegenben, és annak is, hogy amit elterveztem a rúgás előtt, megcsináltam. Volt benne egyfajta megkönnyebbülés is, hogy nem rontottam el, de talán bevallhatom, nem is volt ilyen gondolatom, mert megvolt bennem a kellő önbizalom. Éreztem, ezt a tizenegyest be tudom rúgni, és az sem mindennapi érzés, hogy ezzel a mozdulattal hetvenezer ember fütyülését sikerült elhalkítani.

Sallai azt is elárulta, milyen beszélgetés zajlott le és közte a büntető elrúgása előtt.

– Nincs kijelölve előre, ki álljon a labda mögé, aki úgy érzi, abban a pillanatban elég önbizalma van ahhoz, hogy odaálljon, az rúgja. Szoboszlai Dominik azt mondta, ő is szívesen vállalná, de mondtam, ezt most szeretném én rúgni, a következő az övé. Olvastam azóta arról, hogy mi összevesztünk vagy vitatkoztunk, de ebből semmi sem igaz. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Valójában nem a tizenegyes elvégzése volt a fontos, hanem az, hogy az Albániától elszenvedett vereséget követően jó eredményt érjünk el a legjobb csapatok közé sorolt Anglia ellen. És ez sikerült is.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A borítóképen: Sallai Roland gólját ünneplik a magyar válogatott játékosok az Anglia elleni vb-selejtezőn. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.