Stöger: Ez a teljesítmény kevés lesz a bajnoki címhez

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője önkritikusan nyilatkozott az MTK elleni 0-0 után. Elismerte, hogy a csapatnak sok a kicsi problémája, amelyeket meg kell oldani.

Magyar Nemzet
2021. 10. 24. 21:54
Stöger nem marasztalta el a csapatát Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− A meccs első 60-65 perce során nem játszottunk türelmesen. Az utolsó 20-25 perccel elégedett vagyok, ekkor láttam a fiúkon, hogy nyerni akarnak.

Magam sem értem ezt a produkciót. Beszéltem a fiúkkal, elmondtam nekik, hogy ez a teljesítmény nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Ha csak a neveket olvassuk el, azt gondolhatjuk, hogy megfelelő kvalitással rendelkezünk ahhoz, hogy lehozzunk egy ilyen meccset. De ma nem mutattuk meg a képességeinket, és ezért vagyok csalódott. Sajnos nem kezdtünk agresszíven, olykor körülményesen vittük fel a labdát. Érthető, hogy a szurkolók elégedetlenek, mi is csalódottak vagyunk. Munka nélkül nem lehet megnyerni a bajnokságot. Ha nem dolgozunk a pályán, ez nem fog összejönni. Lehet, hogy vannak olyanok, akik szerint ez könnyű menet lesz, de nem így lesz − nyilatkozott önkritikusan Stöger az MTK elleni 0-0-t követő sajtótájékoztatón, majd nagyobb távlatban is beszélt a csapatáról:

− Nem egy nagy problémát, hanem sok pici problémát kell megoldanunk. Emberi dolgokat is meg kell oldanunk.

Zsinórban háromszor nyertünk bajnokságot. Nem azt mondom, hogy a motiváció hiányzik a játékosokból. Nem egyszerű elérni, hogy ez a negyedik bajnoki cím könnyen meglegyen.

Az utolsó 20-25 percben azt a taktikát alkalmaztuk, amit szeretnék látszani. Ha több beadásunk vagy pontosabb passzunk lett volna a tizenhatoson belülre, akkor több helyzetünk lett volna. Ezeket a problémákat ki fogjuk javítani, és a szezon végén megnyerjük a bajnokságot!

A hiányzókról Stöger elmondta, hogy az első félidőben Ryan Mmaee-t sérülés miatt kellett lecserélni, de még nem tudja, mennyire súlyos a sérülése. Dibusz Dénes koronavírusos, s noha nincsenek tünetei, jól érzi magát, természetesen így nem játszhat. Botka Endre két hét múlva térhet vissza. 

Szóba került a nyáron igazolt Željko Gavrić is. A húszéves szerb válogatott játékos piaci értékét a Transfermark 3,5 millió euróra taksálja, amivel ő az NB I legértékesebb játékosa, ehhez képest a Fradiban alig játszik.

− Gavrić fiatal, tehetséges játékos. Nincs könnyű helyzetben, hiszen nagy a nyomás rajta. A héten beszélgettem vele, ő is tisztában van a helyzetével. Biztosak lehetnek benne, hogy a szezonban sok percet akarok neki adni − mondta róla Stöger.

 

Pintér Ádám: Nem én irányítottam

Szervezetten védekeztünk egy nagyon jó Ferencváros ellen. Tudtuk, hogy ha egy kis hibát is vétünk, azonnal megbüntetnek minket. A mai napon mindig volt egy bevetődő ember, egy utolsó láb. Helyzetecskékig eljutottunk, de tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk, megyünk tovább az úton. Ma tudtam meg, hogy be kell ugranom. Nem én irányítottam, én csak követtem az utasításokat. Tudtuk azt is, hogy a játékosaink mire képesek fizikálisan. Megkértük a játékosokat, hogy ha valaki elfáradna, azt jelezze nekünk − nyilatkozta az MTK képviseletében Pintér Ádám, aki beugróként helyettesítette az amúgy csak ideiglenes vezetőedzőt, a betegséggel küzdő Teodoru Vasziliszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.