Újravívják Szilágyi Áron és az olasz Samele tokiói olimpiai döntőjét

Nagy a készülődés Bolognában és Foggiában: előbbi városban hétfőn, utóbbiban kedden újravívják a tokiói olimpia karddöntőjét; vagyis Szilágyi Áron ismét összecsap az olasz Luigi Samelével.

2021. 12. 05. 13:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyáron a tokiói ötkarikás játékok vívóversenyein a férfi kardozók egyéni versenyében egymás után a harmadik olimpiai aranyát a szerezte, a döntőben simán, 15-7-re legyőzve az olasz Luigi Samelét. Klasszisunk 2012-ben, Londonban is egy itáliai pengeforgatót győzött le a fináléban, Diego Occhiuzzit 15-8-ra, 2016-ban, Rio de Janeiróban pedig az amerikai Daryl Hornert ugyancsak 15-8-ra verte az aranyéremért. Mi tagadás, egyáltalán nem bánjuk, hogy a három olimpiai döntőjének egyike sem alakult izgalmasan.

Szikágyi és Samele jó barátok, így bajnokunk rögtön elfogadt a „kihívást” a visszavágóra, mégpedig kettőre is: hétfőn Bolognában, kedden pedig Foggiában rendeznek jótékonysági vívógálát, és ezek csúcspontja a tokiói döntő újravívása lesz.

Az élet úgy hozta, hogy Szilágyi Áron Londonban készült fel az összecsapásokra.

– A feleségem Londonban dolgozik, ezért én szintén sok időt töltök itt, ha tehetem. Természetesen megtaláltuk a lehetőségét annak, hogy a brit fővárosban gyakorolhassak. Londonból repülök majd Olaszországba, ahol ismét összecsapunk Gigivel. Az ő köreiben szerveződött a gála, és a helyszínek sem véletlenek, elvégre Samele Foggiában született, s Bolognában él. Persze a tét más, mint Tokióban, de jó lesz ismét vívni egyet – nyilatkozta a Magyar Vívószövetség honlapjának Szilágyi Áron.

A Vasas klasszisa megerősítette, hogy az olaszországi eseményeket követően itthon az országos bajnokságon is pástra lép.

Borítókép: Szilágyi Áron és Luigi Samele újra összecsap egymással (Forrás: Hunfencing.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.