Valter Attila: Ha a Tour de France-ra akarnak vinni, az se érdekel

„Meg is mondtam a csapatnak, hogy ha a Tour de France-ra akarnak vinni, engem az se érdekel, én a Girón szeretnék indulni” – nyilatkozta Valter Attila. A Groupama–FDJ 23 éves kerékpárosa nem meglepő módon az olasz háromhetest részesítené előnyben, hiszen jövőre Budapestről indul a Giro d’Italia. Valter igazából idén robbant be a nemzetközi mezőnybe, amikor a Girón három napon keresztül vezette az összetettet, és így viselhette az ikonikus rózsaszín trikót.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport/Sport 242021. 12. 01. 18:32
VALTER Attila
Termoli, 2021. mjus 14. Az sszetettben len ll Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzje pezsgvel nnepel a 104. Giro d'Italia olasz orszgti kerkpros krverseny hetedik, Notaresco s Termoli kztti 181 kilomteres szakasznak eredmnyhirdetsn Notarescban 2021. mjus 14-n. MTI/AP/LaPresse/Gian Mattia D'Alberto Fotó: Gian Mattia D'Alberto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyértelműen nagyobb lett a nyomás, de elsősorban szerintem saját magamra tettem nagyobb nyomást. Se a csapatom részéről nem érkeztek sokkal nagyobb elvárások, se a versenytársaktól, sem pedig a köztudattól, az emberektől, a szurkolóktól. Egyedül magamnak állítottam fel nagyobb feladatokat, hiszen úgy éreztem, ha már ezt sikerült elérni, akkor haladni kell ezen az úton tovább. Ami nem mindig jött össze utána, de ezt is át kellett élni, hiszen tényleg ez az út, amit szeretnék járni, hogy ilyen eredmények akár sorozatban jöjjenek – mondta a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek

Azt még nem tudja, hogy a csapata milyen szerepet szán neki a Giróra, de egyelőre nem ez lebeg a szeme előtt.

– Ez attól függ, hogy a csapattársaim közül ki szeretne itt indulni, vannak nagyon erős, akár végső győzelemre is esélyes versenyzőink. Akik nyilván még egy szinttel felettem vannak, és ha ők ide jönnek s a csapat megcélozza a dobogót vagy a győzelmet, akkor nekem mindenképpen be kell állnom a sorba, amit én nagyon örömmel fogok venni. Az egy egészen nemes feladat, ha meg tudunk célozni egy összetett győzelmet vagy dobogót. Bízom benne, hogy akár már az itthoni, magyarországi szakaszokon is tudok valamit alkotni – jelentette ki a  Groupama–FDJ versenyzője.

Itthon nem a legalkalmasabbak a körülmények már ilyenkor edzeni, ezért Valter Attila Spanyolországban edzőtáborozik De mi a helyzet az ünnepekkel?

– Az ünnepi „kajálásra” mindenképpen hazajövök. De az idén nagyon taktikusan a bölcsességfog-húzást úgy fogom időzíteni, hogy csak ésszel tudjak majd enni… – árulta el Valter Attila.

Borítókép: Valter Attila szenzációsan teljesített az idei Girón (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Gian Mattia D'Alberto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.