időjárás 15°C Paszkál 2022. május 17.
logo

A magyarokat elszomorító holland gólkirályjelölt is elkapta a vírust

Szilágyi
2022.01.23. 14:33 2022.01.23. 14:52
A magyarokat elszomorító holland gólkirályjelölt is elkapta a vírust

Az eddigi hat fertőzött után további három játékos adott pozitív mintát a holland férfi-kézilabdaválogatottban, köztük a góllövőlistát vezető Kay Smits.

Kiválóan kezdte az Európa-bajnokságot a holland kézilabda-válogatott. A Megdeburg átlövője, Kay Smits vezérletével legyőzte a magyar válogatottat, majd az Izland elleni minimális gólkülönbségű vereség után legyőzte Portugáliát, és továbbjutott a középdöntőbe. Az első fordulóban tíz góllal kikapott Franciaországtól, ám szombaton nyert Montenegró ellen.

A hollandok további esélyeit alighanem mindennél jobban jelzi, hogy a korábban lebetegedő Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde és Gerrie Eijlers kapusedző mellett további három játékos került karanténba. Többek között a góllövőlistát vezető Kay Smits is. Rajta kívül Samir Benghanem, Jasper Adams és a fizioterapeuta, Robert Baardse is pozitív koronavírustesztet produkált.

A holland válogatott hétfőn Dánia ellen folytatja a szereplését az Eb-n.

A középdöntős csoport állása: 1. Dánia 6 pont, 2. Izland pont, 4, 3. Franciaország 4 pont, 4. Hollandia 2 pont, 5. Montenegró 2 pont, 5. Horvátország 0 pont.   

Borítókép: Kay Smits a góllövőlista élén fejezte be az Eb-t (Fotó: MTI/Kovács Tamás)