A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A karanténból szabadult svéd játékosok akadályozhatják meg a mesterhármast

Pozsonyban már találkoztak, tizenöt napja a csoportkörben a spanyolok négy góllal legyőzték a svédeket. Lesz-e újabb spanyol diadal, összejön-e a tripla, mint 1998 és 2002 között a skandinávoknak vagy épp a svédek akadályozzák meg az újabb címvédést a férfi kézilabda Eb-n?

Magyar Nemzet
2022. 01. 30. 11:58
WANNE, Hampus; BJORNSEN, Kristian
Pozsony, 2022. január 25. A svéd Hampus Wanne (k) és a norvég Kristian Bjornsen (b) a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Svédország-Norvégia mérkõzésen Pozsonyban 2022. január 25-én. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éve Horvátországban kezdődött a nagy sorozat: a beugró Sterbik Árpád bravúrjainak is köszönhetően Spanyolország 29-23-ra győzte le Svédországot a zágrábi Eb-döntőben.

Fotó: Europress/AFP/ Isza Ferenc

A szünetben még a svédek vezettek, a torna legjobb játékosának választott, és idén is tündöklő Jim Gottfridsson csak két gólt dobott, a spanyoloknál David Balaguer és Ferran Sole is öt-öt gólt jegyzett. Jordi Ribera szövetségi kapitány csapatában Alex Dujschebaev és Raul Entrerrios is ott volt a pályán. Idén nincsenek, vannak helyettük más sztárok, például Aleix Gomes vagy éppen a sokadvirágzását élő exszegedi Joan Canellas.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Az előző Európa-bajnokság is spanyol győzelemmel (22-20) végződött, a döntőben Horvátország volt az ellenfél, a kontinenstorna legjobb játékosának választott Domagoj Duvnjak remeklése sem tudta megakadályozni a címvédést. Az idei döntő két szereplője nem találkozott az Eb-n.

2022-ben már volt egy spanyol–svéd meccs a pozsonyi csoportkörben, az sima, négy gólos spanyol győzelemmel zárult. A spanyol AS sportlap Jim Gottfridssont, a svédek egyik legjobbját idézte a ma esti (tv: M4 Sport, 18.00) előtt. – Egységesek vagyunk, az a küldetésünk, hogy megnyerjük ezt az Európa-bajnokságot, és ezt most vasárnap a spanyol csapat ellen meg is fogjuk tenni – nyilatkozta a Flensburg 29 éves játékosa. 

Fotó: Europress/AFP/Attila Kisbenedek 

A spanyolok kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas óvatosabban fogalmazott. – Svédország a saját érdemei alapján jutott be a döntőbe, és bár az utóbbi meccseken legyőztük őket, ezek mindig nagyon kiegyenlített találkozók voltak. Ötven-ötven százalékot adok mindkét csapatnak a győzelemre – mondta a Barcelona kapusa.

A spanyol szövetségi kapitány, Jordi Ribera számára a Svédország elleni meccsnek nincs köze az előző mérkőzésekhez. Szerinte szó sincs a pozsonyi csoportban elért svédek elleni győzelemről.

A fináléra visszatér a svéd válogatottba a korábban karanténban levő Niklas Ekberg, Hampus Wanne és Felix Claar. Nélkülük is legyőzték a svédek a franciákat. A svédek norvég kapitánya, Glen Solberg döntésén múlik, hogy megbontja-e a sikeres csapatot. 

Borítókép: Hampus Wanne (szemben) is játszhat a budapesti Eb-döntőn a spanyolok ellen (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.