A szegediek horvát kapusa sem tudott segíteni a sportág művészei ellen

Az összesen kilenc koronavírusos játékost nélkülöző horvát válogatott 27-25-re kikapott Dániától a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában. Dánia fél lábbal a legjobb négy között, a horvátok még pont nélkül állnak a középdöntőben.

Szilágyi
2022. 01. 22. 21:59
A szélső, Emil Jakobsen volt a dánok egyik legjobbja Fotó: Europress/AFP/Kisbenedek Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dánia továbbra is százszázalékos az idei férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A világbajnok elviselte a horvát hazai pályát, az MVM Dome-ban szurkoló délszláv drukkerek fergeteges hangulatot teremtettek. A dán kapuban Niklas Landin 19 lövésből nyolcat megfogott, 42 százalékos teljesítménnyel zárta az első félidőt. A viharvert, összesen kilenc koronavírusos játékosát nélkülöző horvát válogatott elsősorban a távoli zónából volt veszélyes: Szita Zoltán lengyelországi csapattársa, a Wisla Plock játékosa, Tin Lucin hat lövésből négy góllal zárta az első félidőt, amely minimális dán előnnyel (12-11) ért véget. Ez már önmagában hatalmas fegyvertény volt a horvátoktól.

Fotó: Europress/AFP/Kisbenedek Attila

A szünet után a dánok a hét a hat elleni játékukkal szétzilálták a horvátok védelmét, könnyedén alakítottak ki helyzeteket, csak az első félidőben beálló Alilovicot váltó Filipovicon múlott, hogy nem ekkor dőlt el a meccs. Jakobsen egy idő után váltogatta a hét a hat elleni és a „normál felállást”.  A hajrára háromgólos dán vezetéssel fordultak a csapatok. Landin több fontos bravúrral segítette a dánokat, Mikkel Hansen egykedvűen játszott, amikor nagyon rezgett a léc, mindig gólt lőtt. A sportág művészei nem erőltették meg magukat. Tudták, hogy ezt a meccset mindenképpen megnyerik, és ez így is történt.

Győzelmével a százszázalékos Dániát valószínűleg semmi sem menti meg az Európa-bajnokság elődöntőjétől. Horvátország sorsa nem a saját kezében van, de csak akkor marad esélye, hogy játsszon az ötödik helyért, ha a további két mérkőzését megnyeri, és botlanak az előtte álló csapatok. 

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő I-es csoport: Dánia–Horvátország 27-25 (12-11). A csoport állása: 1. Dánia 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Izland 4, 4. Hollandia 2, 5. Montenegró 2, 6. Horvátország 0. 

A következő forduló programja. Hétfő: Izland–Horvátország 15.30, Dánia–Hollandia 18.00, Montenegró–Franciaország 20.30. Mindegyik mérkőzést közvetíti az M4 Sport. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.