A védekezésnek mindenképpen javulnia kell Izland ellen

Izland ellen zárja a csoportkört a férfikézilabda-válogatott a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon. A továbbjutásról döntő találkozó előtt Vass Sándor korábbi szövetségi kapitány összegezte az eddigi tapasztalatait és azt is elmondta, miben kellene leginkább fejlődni az eddigi mérkőzésekhez képest.

Magyar Nemzet
2022. 01. 18. 13:11
védekező magyarok
Máthé Dominik és Sipos Adrián védekezésébe olykor hiba csúszott a portugálok ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hollandia elleni háromgólos vereség, majd a Portugália elleni egygólos győzelem után még kiharcolhatja a középdöntőbe jutást a magyar válogatott a részben hazai rendezésű férfikézilabda Európa-bajnokságon. A helyzet nem egyszerű, a még hibátlan Izland ellen legalább három góllal kellene nyerni, szerencsés esetben a döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, de erre nem lehet bazírozni, mert amennyiben a magyar meccs után Hollandia legyőzi Portugáliát, elszállnak a magyar esélyek.

Fotó: Mirkó István

Vass Sándor szövetségi kapitány óvatos optimizmussal tekint a ma esti mérkőzés elé. Az 1997-ben vb-n negyedik helyen végzett válogatott edzője szerint elsősorban a védekezésnek kell javulnia a sorsdöntő mérkőzésre. – Meg kell állítani az izlandiak gyors, lendületes embereit, ez csak abban az esetben lehetséges, ha mozgékonyan és taktikailag nagyon fegyelmezetten működik a védekezés. Az eddigi két csoportmérkőzésen volt némi hiányérzetem a magyar válogatott védekezésével kapcsolatban – mondta a Magyar Nemzetnek Vass Sándor. 

Fotó: Mirkó István

Hozzátette, az aktív szélsőjáték is sokat tudna lendíteni a helyzeten. A Veszprémmel 1997-ben KEK-döntős szakember eddig kellemesen csalódott a holland válogatottban, kíváncsian várja, meddig jut el az Eb-n az első csoportellenfelünk. Nyilván ez a magyar válogatott mai teljesítményén is múlik.

Borítókép: A védekezésén is múlhat az izlandiak elleni meccs (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.