időjárás 20°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

Az izlandiak hőse teljesen kimerült: „Azt sem tudom, hol vagyok…”

Szilágyi
2022.01.22. 20:33 2022.01.22. 20:47
Az izlandiak hőse teljesen kimerült: „Azt sem tudom, hol vagyok…”

Negyvennégy százalékos teljesítményt mutatott be a kapuban az olimpiai bajnok franciák ellen Viktor Gísli Hallgrímsson. A dán GOG kapusát választották a meccs emberének a 29-21-es izlandi győzelemmel véget ért mérkőzésen. Hallgrímsson elmondta, fogalma sincsen, ki lőtt először a kapujára a második félidőben, de azt a védést tartotta a legnagyobb bravúrnak. A 20 éves kapus nem tekintget előre, de élete nagy álma az Eb-elődöntő.

– Nyolc koronavírusos hiányzó volt az izlandi válogatottban, ennek ellenére simán legyőzték Franciaországot. Mi volt a titok?

– Nem nagyon foglalkoztunk azzal, hogy hány kulcsemberünk hiányzik, pedig Aron Pálmarsson és a többiek is nagyon hiányoztak. Ha egy percig is ezzel foglalkozunk, akkor garantáltan kikapunk az olimpiai bajnoktól.

– Hihetetlen teljesítményt nyújtott. A franciák elleni volt az eddigi legjobb mérkőzése a válogatottban?

– Igen, egyértelműen, ez nem is lehet kérdés.

– És a sok bravúrja közül melyik volt a legnagyobb? Melyikre emlékszik a legszívesebben?

– Emlékezni? Komolyan kérdezi? Ne vicceljen. Azt sem tudom, hol vagyok. Teljesen kimerültem, hatvan percet kellett végig koncentrálnom a világ egyik legjobb csapata ellen. Tényleg fogalmam sincs, talán a második félidő első lövésénél hittem azt, hogy nem csak álom volt az első félidő.

– Az olimpiai bajnok legyőzése csak akkor ér elődöntőt az Eb-n, ha hozzák a hátralevő két meccsüket, Horvátország és Montenegró ellen, és Dánia a középdöntő utolsó fordulójában legyőzi Franciaországot. Gondolnak az elődöntőre?

– Nem, dehogy. Most a pihenésre gondolok, és arra, hogy mielőbb ágyba kerüljek. Aztán jöhet a következő meccs. A koronavírus miatt eleve nem lehet tervezni ezen az Európa-bajnokságon. 

Borítókép: Hallgrímsson élete meccsét játszotta az olimpiai bajnok ellen (Fotó: AFP)