Megszólalt az olimpiai aranyat bukó Liu Shaolin, az Instagramon üzent

„Gratulálok a barátomnak, Zsen Ce-vejnek” – írta a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 18:58
LIU Shaoang; LIU Shaolin Sándor
Peking 2022 - Gyorskorcsolya - Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a pekingi téli olimpián a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres versenyében Liu Shaolin Sándor hiába ért célba elsőként a döntőben, a zsűri utólag kizárta a futamból. Az olimpiai bajnoki cím így a hazai jégen korcsolyázó Zsen Ce-vejhez került. Liu Shaolin a helyszínen senkinek sem nyilatkozott, este azonban az Instagram-oldalán hosszabb bejegyzést tett közzé.

„A nap, amikor majdnem egyéni olimpiai bajnok lettem. Edzettem, szenvedtem mentálisan és fizikálisan egyaránt az elmúlt négy évben, sőt mióta 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Annyira sajnálom, hogy nem tudtam hozni azt az eredményt, amit mindannyian akartunk. Kemény nap volt, mindent kiadtam magamból, nem tudnék semmit sem máshogyan tenni. A rövid pályás gyorskorcsolya egy gyönyörű sport és imádom. Gratulálok a barátomnak, Zsen Ce-vejnek. A jövőben még keményebben és még okosabban fogok edzeni. Mindnyájatokat imádom, függetlenül attól, hogy egyéni olimpiai bajnok vagyok-e vagy sem. Én továbbra is harcolni fogok, csak szurkoljatok értem” – írta Liu Shaolin Sándor angolul a közösségi oldalán.

Liu Shaolin Sándor kizárása azt is jelentette, hogy öccse, Liu Shaoang a negyedik helyről a harmadikra lépett előre, és a sportág első magyar egyéni érmét szerezte az olimpiákon. Mindez azonban még nem végleges, mert a magyar  csapat megóvta a döntőt.

FRISSÍTÉS!

Az óvásunkat sajnos elutasították, erről ITT írunk.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor: „A nap, amikor majdnem egyéni olimpiai bajnok lettem” (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.