időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Nem hagyjuk annyiban, óvunk az elvett olimpiai aranyunk miatt!

Magyar Nemzet
2022.02.07. 16:34 2022.02.08. 06:51
Nem hagyjuk annyiban, óvunk az elvett olimpiai aranyunk miatt!

A pekingi téli olimpián a magyar csapat megóvta a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres döntőjét, amelyben a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort sárga lappal kizárták, azaz a teljes mezőny végére sorolták. Bánhidi Ákos edző-menedzser az M4 Sport kamerája előtt elmondta: az ilyen óvásoknak nagy foganatjuk nem szokott lenni, de az illetékesek legalább látják, hogy az edzők nemcsak bábuk, hanem cselekvő emberek.

– Megóvtuk a döntőt, mert nem tartjuk igazságosnak a döntést. Nem gondolom, hogy bármi változtatás lenne, ez most inkább arról szól, hogy érezzék a törődést. Talán furcsa így mondani, hogy érezzék a törődést, de érezzék csak, hogy mi ezt a döntést nagyon nem tartjuk igazságosnak, főleg egy olimpiai döntőben. Ez presztízs és nyomásgyakorlás a részünkről. Nagyon harcedzett vagyok a short track világában, de egy olimpiai aranyérmet elvenni nagyon kemény dolog. Amíg két napja a bronzéremnek felhőtlenül örültünk, most Adó sem túl boldog, dacára annak, mosolyogva állt a dobogón – fogalmazott Bánhidi a sportcsatorna mikrofonja előtt.

A szakvezető elárulta azt is, hogy meglátása szerint az először a nagyjából a féltávnál visszafújt és újra indított futam első részében a kínaiak nem viselkedtek korrektül.

– Az egyik „külföldi kolléga” a jégen, kifejezetten arra utazott, hogy Sanyit kipiszkálja a futamból, és többször szabálytalankodott ellene. Ezt a futamot többek között egy ilyen ütközés miatt fújták le, én meg meglepve láttam, hogy az újraindításnál ez az ember még a jégen van. Bőven vannak tehát problémák ezzel a futammal. Még egyszer mondom, nem hiszem, hogy az óvással bármit vissza lehetne csinálni, mert ez még soha nem történt meg, de úgy éreztük, mindenféleképpen lépünk kell valamit – közölte Bánhidi Ákos.

A futamban, amelyben két magyar és három kínai versenyző volt, Liu Shaoang, aki negyedikként korcsolyázott a célba, bátyja kizárása miatt bronzérmessé lépett elő. Ezzel a sportágban megszerezte Magyarország első egyéni dobogós helyezését.

FRISSÍTÉS!

Az óvásunkat sajnos elutasították.

A döntő közvetítése ITT tekinthető meg.

Borítókép: Liu Shaoang (1-es sisakban) és Liu Shaolin Sándor (2-es) (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.