Felcsúton szakadt meg a Paks másfél éves gólszériája

Négy nyeretlen mérkőzés után újra nyert a Puskás Akadémia. A felcsúti együttes 2-0-ra diadalmaskodott a Paks ellen a labdarúgó NB I 24. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 21:52
null
20220311 Felcsút PAFC Puskás Akadémia Paks labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia néhány héttel ezelőtt még az NB I éllovasa volt, azóta azonban lejtmenetbe került az együttes, és legutóbbi négy találkozójából egyet sem tudott megnyerni. Pénteken a jó formában lévő, hárommeccses győzelmi szériánál tartó Paks érkezett vendégségbe Felcsútra, amely a két csapat idénybeli két összecsapását kiütéssel nyerte meg (6-1 és 4-1), így nem jelentett volna meglepetést, ha a 24. fordulóban folytatódik a Puskás Akadémia rossz sorozata. 

Mégis a házigazda szerzett vezetést a mérkőzésen, kevesebb mint nyolc percre volt szüksége ehhez. Joao Nunes hatalmas bedobásával indult az akció, Corbu Marius Skribek Alenhez továbbította a labdát, amit utóbbi a teljesen magára hagyott Artem Favorov elé fejelt. Az ukrán középpályásnak már könnyű dolga volt, négy méterről a kapu jobb oldalába talált. (1-0)

A paksiak ugyanakkor sosem esnek kétségbe, ha gólt kapnak (a közelmúltban a Kisvárda és a Fehérvár ellen is kétgólos hátrányból álltak fel). Már csak azért sincs okuk erre, mivel 

közel másfél éve, 2020 októbere óta nem fordult elő velük, hogy egy mérkőzésen ne zörgették volna meg az ellenfél hálóját legalább egyszer – de inkább többször.

Felcsúton viszont nem tudott mit kezdeni a tolnai alakulat a hazaiak jól szervezett védekezésével, és a 26. percig veszélyes helyzetük sem volt a vendégeknek. Az első félidőben összességében egy érvénytelen találatra futotta a Paksnak, Lenzsér Bence 29. percben szerzett gólját les miatt nem adták meg.

A fordulás után is a Puskás Akadémia akarata érvényesült, a 67. perben ráadásul sikerült megdupláznia az előnyét Hornyák Zsolt gárdájának: Luciano Slagveer szögletrúgása után Joao Nunes bólintott a bal alsóba. (2-0)

A hajrában a kapuja elé szögezte a házigazdát a Paks, de nem született már több gól, így a Puskás Akadémia maradt a tabella második helyén, csapata továbbra is negyedik.

NB I, 24. forduló:
Puskás Akadémia–Paks 2-0 (1-0)
gólszerzők: Favorov (8.), Nunes (67.)

A forduló további programja, szombat:
Debrecen–Újpest 14.30 (tv: M4 Sport)
Mezőkövesd–ZTE 17.00 (tv: M4 Sport)
MTK–Bp. Honvéd 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap: 
Kisvárda–Gyirmót 14.30 (tv: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Ferencváros 17.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Artem Favorov gólöröme (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.