időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Hideg zuhany az NB I-ben: Waltner Róbert lemondott a ZTE-nél

Magyar Nemzet
2022.03.25. 16:48 2022.03.25. 17:47
Hideg zuhany az NB I-ben: Waltner Róbert lemondott a ZTE-nél

Már nem Waltner Róbert az NB I-ben a negyedik helyen álló zalaegerszegi futballklub vezetőedzője, miután a szerződése azonnali felmondását kérte.

Alig több mint egy éve, tavaly március 15-én nevezték ki a ZTE vezetőedzőjének Waltner Róbertet, aki mostanáig 13 tétmérkőzésen nyert a csapattal, tíz döntetlent játszott és tizenegy vereséget szenvedett el. Ezek a számok már nem növekednek, ugyanis annak ellenére, hogy a jelenlegi idényben bravúrosan szerepel az általa vezetett együttes, felállt a kispadról, ami az elnököt is meglepte.

– Ma délben Waltner Róbert bejelentette, hogy szeretné kérni szerződésének azonnali felmondását – mondta Végh Gábor, a ZTE FC elnöke a klubhonlapon. – Váratlanul ért minket a döntése, de tiszteletben tartottuk a kérését. Az idény végéig a jelenlegi edzői stáb irányítja a szakmai munkát.

Waltner alatt tavaly ősszel ingott a kispad, szeptember végén nem leplezte a csalódottságát, miután a ZTE 5-2-es vereséget szenvedett a Paks ellen.

– Olyan gólokat kaptunk… Ha egy utánpótláscsapatot rendesen összeraknak, nem kap ennyi gólt. Ez nevetséges! – dühöngött akkor Waltner, és úgy tűnt, többet nem is ül le a zalaegerszegi kispadra. A klub már az utódjelölttel tárgyalt, aki Aczél Zoltán lehetett volna, ám ebből nem lett semmi, ugyanis a ZTE varázsütésre megtáltosodott.

Az ominózus Paks elleni vereség hét forduló alatt már a negyedik volt a csapatnak, amely éppen csak nem állt kieső helyen, ám utána az MTK elleni 2-0-s győzelem következett, ami 

nemcsak elodázta az edzőváltást, megmentve Waltner állását, hanem 180 fokos fordulatot hozott a csapat teljesítményében.

Zsinórban három győzelem következett, rögtön stabilizálódott az együttes helyzete, Waltner pedig egészen a negyedik helyig felhozta a ZTE-t az NB I-ben, ami jelenleg az elérhető maximum, látva a dobogósok előnyét a mezőny előtt. A zalaegerszegi klub öt bajnoki óta nem kapott ki, a legutóbbi két mérkőzésén 0-0-s döntetlent játszott a Mezőkövesd, illetve a Puskás Akadémia ellen.

Két hete nyilatkozott lapunknak Végh Gábor, aki Waltner munkáját is dicsérte, jele sem mutatkozott annak, hogy váltásra kerülhet sor: – A vezetőedző feladata nálunk tényleg többrétű – fogalmazott a klubelnök –, mert szem előtt kell tartani a filozófiánkat, azt, hogy a legnagyobb értékünk a játékos, és mellette persze eredményesen kell szerepelni is. 

Mi most elértük, hogy van egy stabil, fiatal csapatunk, nem kell remegnünk a bennmaradásért, a többi csak hab lehet a tortán.

Nemrég írtuk meg, hogy a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) összehasonlította, átlagosan mennyi időt kapnak a vezetőedzők az egyes futballcsapatok élén a világ kilencven ligájában, és az NB I-ben átlagosan mindössze 289 nap, azaz kevesebb mint tíz hónap jut az edzőknek. Waltner ezek szerint átlagon felüli időt töltött a ZTE élén, de senki sem gondolta volna, hogy éppen most távozik majd.

Borítókép: Waltner Róbert a ZTE vezetőedzőjeként (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.