Senkinek sem jó, de igazságos döntetlen született Zalaegerszegen

A labdarúgó NB I 25. fordulójának az első szombati mérkőzésén a Zalaegerszeg és a Puskás Akadémia előtt is adódott lehetőség a győzelemre, ám a helyzetek kimaradtak, és így 0-0 lett a végeredmény. Az egy pont egyik együttest sem vitte sokkal közelebb a céljaihoz.

2022. 03. 19. 16:57
Zalaegerszeg 20220319 Labdarœg‡s NBI ZTE-Pusk‡s AkadŽmia Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha bajnok akar lenni, akkor győzelmi kényszerrel lépett pályára a Puskás Akadémia Zalaegerszegen. A Ferencváros a pénteki győzelmével nyolc pontra növelte az előnyét a tabella élén, és a felcsútiaknak szükségük volt a három pontra ahhoz, hogy látótávolságban maradjanak az üldözött mögött. Arról nem is szólva, hogy a nyakukban liheg a Kisvárda, amely szintén szeretne előbbre lépni a harmadik helyről. A ZTE helyzete valamivel kedvezőbb, mert a dobogóban ugyan nemigen reménykedhet, és a kieséstől sem kell tartania, ugyanakkor a Pakssal a negyedik helyért harcol, amely adott esetben akár nemzetközi kupaindulást is érhet.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A Zalaegerszeg szemlátomást szerette volna meglepni az ellenfelét, nagy erőkkel nekiesett. Egymás után végezhette el a szögleteket, ám csak egy nagy helyzete akadt, akkor Tóth Balázs bravúrral védte Meshack lövését. Negyedóra elteltével kiegyensúlyozottabb lett és kissé unalmasabb lett a játék. A félidő hajrájára megint felpörgött a házigazda, de gól nem született.

Így ment ez a második félidőben is, derekasan gyűrték egymást a csapatok, olykor akadt egy-egy lehetőség a gólszerzésre, azok azonban rendre kimaradtak. A csattanó szó szerint a 90. percre maradt, amikor Szankovics cselezte be magát a vendégek tizenhatosára, majd 14 méterről lőtt, és a labda a keresztlécen csattant, mert Tóth Balázs ujjheggyel még bele tudott érni. Ez a mérkőzés végződhetett volna 1-1-re és 2-2-re is, ám 0-0 lett, aminek egyik csapat sem örülhet igazán. Az egerszegieket legalább az vigasztalhatja, hogy egymás után már öt meccsen nem kapott gólt.


NB I, 25. forduló
Péntek

Ferencváros–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Groupama Aréna, 6517 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Tokmac (3.)

Szombat
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 0-0, Zalaegerszeg, 2143 néző, jv.: Pintér Cs.

Gyirmót–Mol Fehérvár 17.30 (tv. M4 Sport)

MTK–Kisvárda 19.45 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap
Paks–Debrecen 13.15 (tv.: M4 Sport)

Újpest–Bp. Honvéd 18.30 (tv.: M4 Sport)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.