Elég lett csak egy félidőnyit futballoznia a Ferencvárosnak

A labdarúgó NB I 2. fordulójának a rajtján a Ferencváros hazai pályán egy 3. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet. Az első félidő Fradi-fölényét követően a vendégek akár ki is egyenlíthettek volna.

2022. 03. 18. 22:03
Budapest 20220318 Labdarœg‡s NBI FTC-Mez?kšvesd Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Mezőkövesd olyan vérmes reményekkel érkezett a Groupama Arénába, hogy pontot vagy pontokat szerez majd, akkor ez sokáig nagyon nem látszott rajta. Sok minden persze ezeket a reményeket nem sok minden táplálhatta, hiszen a csapat az idén mindössze egy bajnoki meccset nyert meg, ám más is okozott már meglepetést a Ferencváros vendégeként, miért ne tehetné meg ezt a Mezőkövesd is?

Az esetleges nagy reményeket a Fradi hamar le is hűtötte, ugyanis már a 3. percben vezetést szerzett. Tokmac Nguen a felezővonalnál kapta meg a labdát, szabadon vezethette előre, majd 22 méterről a bal alsó sarokba lőtt, Tordai kapus talán meglepődött, mert egy gondolattal később vetődött a kelleténél – 1-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Ezt követően nem látszott a vendégeken, hogy hittek volna saját magukban. A Fradi óriási fölényben futballozott, végig a kövesdi térfélen járt a labda, és Tordainak bőven akadt alkalma javítani a hibáját. A 32. percben Zubkov kilépett a bal oldalon, bepasszolta a labdát, amelyet Zachariassen közelről a hálóba lőtt, ám mielőtt nagyon ünnepelhetett volna, a partjelző felemelt zászlaja lefékezte. Négy percig tartott, míg a VAR eldöntötte, Zubkov egy milliméterrel előrébb volt-e a leshatárnál, végül az derült ki, hogy igen, így középkezdés helyett kirúgás következett.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Bár az MLSZ fegyelmi bizottsága szektorbezárással büntette a Ferencvárost, mert a Kisvárda elleni meccsen a szurkolók a döntéshozók szerint nem megfelelően viselkedtek, ám a Fradi fellebbezett, az ítélet így nem jogerős, ezért a Mezőkövesd ellen nem is lépett életbe. Így aztán mindenütt ülhettek nézők a lelátókon, és ők azt látták, hogy egy jóval bátrabb vendégcsapat jött ki a második félidőre. Sőt, rá is ijesztett a hazai drukkerekre, az 50. percben ugyanis Cseri passzával Drazsics meglódulhatott, majd nagy vágta végén kicsit jobbról, 14 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

Az igaz, hogy Tordainak továbbra is résen kellett lennie, de már nem volt egyoldalú a mérkőzés, és a 70. percben Dibusznak is bizonyítania kellett a tudását újabb Drzsics helyzeténél. Az első félidő a Ferencvárosé volt, de a másodikat ellötyögte, csak úgy letudta, és nem lett volna meglepő, ha erre ráfizet, ám szerencséjére a szünet után magához tért Mezőkövesd egyetlen lehetőségével sem tudott élni.

 

NB I, 25. forduló

Péntek

Ferencváros–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Groupama Aréna, 6517 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Tokmac (3.)

Szombat

Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 15.00 (tv.: M4 Sport+)

Gyirmót–Mol Fehérvár 17.30 (tv. M4 Sport)

MTK–Kisvárda 19.45 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Paks–Debrecen 13.15 (tv.: M4 Sport)

Újpest–Bp. Honvéd 18.30 (tv.: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.