Milliárdokat veszít Cristiano Ronaldo klubja gyászos idénye miatt

Zsinórban az ötödik idényében marad trófea nélkül a Manchester United, ami Cristiano Ronaldónak is sokba kerül. A portugál sztár mintegy ötmillió fontos bónusztól esik el a csapat eredménytelensége miatt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 27. 11:26
Manchester United vs West Ham United
epa09702478 Manchester United's Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United in Manchester, Britain, 22 January 2022. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron tizenkét év után tért vissza a Manchester Unitedhez Cristiano Ronaldo, ám a várva várt fellendülés elmaradt, a csapat ebben az idényben sem szerepel a régi híréhez méltón. Az már lényegében eldőlt, hogy a Vörös Ördögök trófea nélkül maradnak idén, hiszen a Ligakupából, az FA-kupából és a Bajnokok Ligájából is kiestek már.

Matematikai esélyük még a bajnokságban lenne, de mivel a Premier League-ben jelenleg a hatodik helyen állnak, és a hátrányuk húsz pont az éllovas Manchester Cityvel szemben, ez az esély valóban csak alig komolyan vehető játék a számokkal.

Tehát minden valószínűség szerint zsinórban az ötödik idényét is trófea nélkül zárja a United, ami Ronaldo javadalmazását is erősen negatívan érinti.

A Daily Mail arról ír a The Sunra hivatkozva, hogy Ronaldo belement a Juventustól kapott heti 750 ezer fontos fizetésének a jelentős csökkentésébe a Unitednél, de cserébe erős bónuszokat építettek a szerződésébe az angol klubnál. A jelenlegi eredmények alapján mindhiába.

Két és fél millió fontot jelentett volna a portugálnak, ha a csapat elér a döntőbe a BL-ben, ám az Atlético Madrid ellen már a nyolcaddöntőben elvérzett az együttes.

További másfél milliót kapna Ronaldo a Premier League-győzelemért, amely 2013 óta elérhetetlen a Manchester United számára, azonban az említett bajnoki esélyek miatt már ez is csak hiú ábránd az ötszörös aranylabdásnak.

A hazai kupasorozatokban való bukás miatt sem kap már bónuszt Ronaldo, aki így mintegy ötmillió fonttól, átszámítva több mint kétmilliárd forinttól esik el.

Ez az összeg még magasabb is lehet, ha a Unitednak a BL-indulás sem jön össze, márpedig jelenleg emiatt is iparkodnia kell Ralf Rangnick csapatának, amely négy pontra van a negyedik helyezett Arsenaltól a Premier Legaue-ben.

Ronaldo csak abban a bónuszban lehet biztos, amelyet az egyéni teljesítményéért kap, mivel valószínűleg ő lesz a United házi gólkirálya az idényben. 18 gólja van, a lista második helyén álló Bruno Fernandesnek mindössze kilenc.

Borítókép: (Fotó: Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.