Újra kísértett a német átok, nehéz helyzetben a magyar bajnok

A Pick-Szeged 25-21-re kikapott Flensburgban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadöntőjében. Jó hír, hogy lesz még egy visszavágó, és talán még egyszer nem követ el olyan sok ki nem kényszerített hibát a magyar bajnok, mint Flensburgban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 6:37
SG Flensburg-Handewitt - Pick Szeged
Mensah Larsennel nehezen bírtak a szegedi védők Fotó: AFP/DPA/AXEL HEIMKEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ide, egy oda. eleve nem vállalta a játékot sérülés miatt a Flensburg ellen, érdekes módon a hazaiak legjobbja, az Eb legjobb játékosának választott svéd Jim Gottfridsson is megsérült. Igaz, ő a mérkőzésen. Ha úgy tetszik, kapott egy hatalmas esélyt a Szeged, hogy végrehajtsa azt a történelmi tettet, amiről Bodó Richárd nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Nevezetesen győztesen haza térni Flensburgból.

Ez több okból sem sikerült. Sokatmondó statisztikai adat, hogy három hétméterest is elhibázott Carlos Pastor csapata: Sebastian Frimmel, Mario Sostaric és Bogdan Radivojevic is képtelen volt hét méterről szemben a kapussal gólt szerezni. Bodó Richárd talán túl szigorú büntetést szenvedett el azzal, hogy még az első félidőben piros lapot kapott. És visszatérve a svéd klasszisra: a hajrában visszatért a pályára, így esély sem volt a hátrány csökkentésére. 25-21 lett a vége

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT olvasható.

Fotó: AFP/DPA/Axel Heimken

A vereség okait a Szeged edzője összegezte a csapat honlapján. – Nem szabad ilyen hibákat elkövetni, mint amit mi ma elkövettünk. Egy biztos, hogy mivel kevés gólt dobtunk, így öt találattal kell nyernünk Szegeden. Jól kezdtük a második félidőt, sajnos egyszer sem tudtunk felzárkózni egy gólra, mindig hibáztunk. Lépésről lépésre kell felépíteni a taktikánkat, sokkal jobban kell játszani támadásban, nem szabad ennyit hibázni. Fontos lesz a védekezés, jobban kell koncentrálni, precízebben kell játszanunk – nyilatkozta a spanyol szakember.

Nagy kérdés, hogy a visszavágóra Bánhidi Bence felépül-e, a játékosok elsősorban támadásban türelmesek, pontosak és precízek lesznek vagy felüti a fejét a kapkodás, ami – Flensburgban is kiderült –, nem sok jóra vezet. Mintha el lenne átkozva a magyar bajnok: 2015-ben, 2016-ban, 2018-ban és 2021-ben is német csapat ellen (mindannyiszor a THV Kiel) búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Idén talán nem így lesz. Bár ennek ellenkezőjéhez hatalmas bravúr kell – és egy egészséges Bánhidi Bence.

Borítókép: Mensah Larsennel nem tudtak mit kezdeni a szegediek (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.