A rekordbajnok szurkolói miatt állt a rangadó

A Celtic kulcsfontosságú győzelmet aratott a Rangers otthonában a skót labdarúgó-bajnokság rangadóján. A második félidő kezdését halasztani kellett, mert a hazai drukkerek üveget és más tárgyakat dobtak a pályára.

Magyar Nemzet
2022. 04. 03. 16:01
Celtic Rangers
FBL-SCO-PR-CELTIC-RANGERS Fotó: Europress/AFP/ANDY BUCHANAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skót futballban helyreállt a megszokott rend: a Celtic és a Rangers kiemelkedik a bajnokságból. Utóbbi az előző évtizedben megjárta a negyedosztályt is, tavaly azonban letaszította az élvonal trónjáról a távollétében egyeduralkodó Celticet.

A Rangers világrekordot jelentő 55. bajnoki címében kulcsszerepe volt Steven Gerrardnak, az angol szakember azonban novemberben távozott, miután az angol Premier League-ből, az Aston Villától kapott ajánlatot.

Utódja, Giovanni van Bronckhorst ugyan sokáig az élen tartotta a Rangerst, ám a Celtic elleni februári vereséggel a második helyre csúsztak a kék-fehérek. A visszavágás esélye vasárnap, a 32. fordulóban jött el, egy Rangers-győzelem azt jelentette volna, hogy hat fordulóval a vége előtt azonos pontszámmal áll a tabella élén a két örök rivális.

A Rangers már a harmadik percben vezetést szerzett Aaron Ramsey góljával, ám a Celtic az első félidő végére fordított, Tom Rogic és Cameron Carter-Vickers volt eredményes.

A hazai szurkolók érezték a klub vesztét, és reagáltak a nehéz helyzetre: a szünetben mindenféle tárgyat zúdítottak a pályára. Joe Hart, a Celtic kapusa jelezte, hogy a tizenhatoson belül törött üvegdarabok is vannak.

Joe Hartnak nem csak a megszokott kihívásokkal kellett szembesülnie (Fotó: Europress/AFP/Andy Buchanan)

A takarítás miatt csúszott a második félidő, de végül gond nélkül befejezték a találkozót. Bár ezzel a Rangers-szurkolók nem értenek egyet, hiszen maradt az 1-2. A kék-fehérek 2020 márciusa óta először kaptak ki hazai bajnokin, és immár hat pont a hátrányuk. S figyelembe véve, hogy a két csapat mennyire kiemelkedik a mezőnyből (a harmadik Hearts 21 ponttal lemaradva követi a Rangerst), ez már döntő különbség lehet.

Borítókép: a Celtic nagy lépést tett a bajnoki cím felé (Fotó: Europress/AFP/Andy Buchanan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.